Drag, spår, drag!

Men oj va ovanligt att vi sysslat med drag de senaste dagarna! Inte? Nä, tänkte väl det 😉

 

Onsdag blev det drag tillsammans med Karin och Anna ( vilka fina namn vi har tjejer 😀 ) där Sillen debuterade framför cykeln å hej vilken debut! Aussien drog som en idiot vilket egentligen är föga överraskande då jag kört aussie tidigare… Jag körde Neo vilket gick super fint! På torsdagen blev det bara lösa skogspromenader inkl skritt-träning medan det på fredagen var dags för drag igen!

 

 

 

Mötte upp Joanne för vidare färd ut in the middle of ingenstans där vi körde vovvarna! Liam fick dra dryga 7 km där vi körde om de två två-spannen två gånger (mycket två där) vilket gick fint! Dock var Liam lite störd utav att de sprang bakom oss, kanske för att hans tjej Arwen gick i det spannet, och ville därför inte springa på som vanligt. Efter kört klart åkte jag vidare till Örebro där jag mötte upp Sanna för att köra Misty och Neo dryga 3 km och sen 1 km själv med Neo, vilket också gick superbra. Misty är jätteduktigt, lite styrning på henne så går det fint, så om nu bara matte Sanna fick tummen ur röva å tränade lite så skulle de vinna vilken tävling som helst!

 

 

Efter tjejmys på kvällen så vaknade vi upp till ännu en dag av hundträning – helt underbart! Först en skogspromenad där Timo skällde ut en ko, medan Neo istället hånglade med den, när spåren låg till sig. Liam fick ett spår utav Sanna på dryga 350 m som han tog väldigt bra. Han kommit fram till att jag ska lägga godisspår  de första 100-200 eftersom han alltid slarvar i början för att sedan spåra ordentligt, kanske får jag ner näsan ordentligt redan från början på detta vis? Timmi fick ett kort ipo-spår som han klarade kanon, lugn och nogrann i spåret – inte alls som sin ångvält till broder… Neo fick nöja sig med jaktapportering!

 

 

 

Stannade i Ånnaboda på vägen hem för att köra lite drag, vilket visade sig vara en mycket stor besvikelse! Skitdåliga spår, riktigt riktigt kassa! Dåligt skyltat, bitvis sumpmark, bitvis lerbad, bitvis knähög gräsmatta! Usch nej, inte alls bra. Inte blev det bättre när jag sedan inte tryckte till växeln ordentligt utan kedjan hoppade av mitt i en uppförsbacke… Bara att leda cykeln uppför backen och bort till bilen. Fick visserligen fixat kedjan, själv är bäste dräng, men åkte vidare pga dåliga spår. For istället till samma ställe som vi körde på under fredagen där det blev 50 minuter av blandad körning för Liam och Neo. Växlade mellan tvåspann, skäggspann, cockerspann och att ha båda hundarna lösa. Hade med mig en boll som vid bra fokus och fart kom flygandes förbi hundarna – superkul!  Båda jobbade riktigt bra även om det märktes att koncentrationen inte var på topp hos Liam de sista 3-4 km  men men, sånt är livet!

 

 

En bit av Liams drag

 

 

 

En snutt av Neos drag

 

 

Idag har storgrabbarna inte fått göra nåt alls. Timo har varit med mig och städat bilen samt tagit en promenad på stan innan vi hämtade brosan med sambo vid tåget. Timmi var duktig i stan även om det var jättesvårt att inte hälsa på precis alla människor, översociala hund!

 

 

Fler bilder finns i galleriet!

7 reaktioner på ”Drag, spår, drag!”

  1. Det ser så vansinnigt härligt ut när lilla cockern springer, jag skrattar lika mycket varje gång jag ser film på honom, oavsett vad han gör. Ursöt. Det ser iufs härligt ut när Liam springer också, men den stilen känner jag ju mer igen, visserligen inte alltid lika kontrollerat. Hade varit kul att köra drag, men än så länge är det nog förenat med döden för min del…

  2. söt han är timmi! 🙂

    Skulle nästan vilja säga hellre en översocial hund än en reserverad!, önskar att nästa blir iallafall lite social! …

  3. Här fick man sig en känga;) kul att du tycker hyenan är duktig:) ska bli av med förkylningen, pumpa cykeln och skaffa lite vettiga grejer till hunden sen ska vi nog komma igång:D Kul och få se er i helgen! Kramar!

  4. Ja snart är det viiiinter! =) Jättehärliga bilder på dina fina hundar…skägg är bäst! (Jo jag har en hemlig böjelse för skäggiga hundar från min Cairn) Kommer absolut att kika tillbaka igen!

  5. i och för sig, tyvärr har jag en sån hund… och det går verkligen inte att bryta henne när det är något, det är ett rent h*lvete ibland, kanske därför jag känner att jag hellre har en lite översocial hund! 😉

    Nog för att vi har tränat bort mycket så sitter det ju en heldel kvar ändå!

Kommentarer är stängda.