Drag X 3

Efter tre dagar med träning så går nu vovvarna in i ett par välbehövliga vilodagar med skogspromenader och skritt-träning. Just skogspromenaderna är viktiga för både mig och hundarna då det ger mig tid att rensa huvudet lite och det ger hundarna möjlighet att bara vara hundar, även om en timmes lösspring i skogen ger dem en viss träning i form av exempelvis koordination och balans.

I tisdags körde vi som tidigare inlägg visat ATV. 5,6 km med alla hundarna, fortfarande geggigt i spåret så det blev ett tungt pass med en medelhastighet på 17km/h.

I onsdags hade jag privatlektion med en läsare där jag försökte dela med mig av mina tankar och idéer kring det här med drag och då barmarksdrag i synnerhet. Alltid kul att träffa nya människor med samma intresse! Den fyrbenta delen i det ekipaget visade på stor potential så egentligen handlar det bara om vilka begränsningar matte sätter. Självklart hoppas jag att de blir så pass bitna av det att jag får se dem på tävling 😉 tack för en trevlig kväll!

Timmie och Ebbe fick komma ut och träna lite i samma veva. Timmie kördes 2,5 km på cykel och Ebbe sprang lika långt i CaniX. Ebbe briljerade dessutom med att utföra en klockren start, ta höger/vänsterkommandon fint och behöll fokuset!

20140829-102937.jpg

Igår kväll for vi till Filipstad för att träna tillsammans med några andra. Alla mina hundar skulle köras så det blev ett par varv!

1 varv utan hund (5 km)
1 varv med Liam (5 km)
1 varv med Ebbe (3 km)
1 varv med Timmie (5 km)

Team spaniel hade förmånen att få hänga med duktiga Anna-Lena på en 5-kms runda och var mycket nöjda efter det. Det var jättebra träning för Nikki att få springa med någon annan även om mamma-grisen Neo helst hade velat springa med mig. Tack för hjälpen 🙂

20140829-103213.jpg

Liam körde gammal-diesel-lok-stilen och tuggade på genom skogen. Han var mer noga med att njuta av turen än av att springa fort, dem gamle göbben. Han fick sällskap av riesenfröken Bonnie och var nöjd med att lunka på tillsammans med henne. Ebbe fick träna massor av störning under sitt 3 kilometerslopp. Vi hade Bonnie bakom oss vilket gjorde att jag fick se att han trots det faktiskt har hyfsat fokus! Dock fick vi göra om starten en gång, att springa fokuserat framåt när det står en snygg riesentjej ett par meter bakom var inte helt lätt 😉

Vidare under loppet tränade vi ett par omkörningar och att hundarna ska kunna ligga bredvid varandra utan att bry sig, vi avslutade med en omkörning för att sedan köra åt varsitt håll för att försäkra oss om att hundarna kan släppa varandra vilket gick himla bra! Att koncentrerar sig så mycket i 3 km medan man släpar på matte är dock jobbigt enligt Ebbe men jäklar va nöjd jag är med honom 😀

Sista varvet gjordes i skymningen med Timmie och efter två timmars tränande från min sida och Timmies tredje träningsdag på raken så gjorde vi en liten sämre tid på fjolårets SM-Sträcka. Men men, det är bara att träna på! Han är ju sjukt härlig att köra min lilla Tim-Tim och jäklar va han kämpade när matte inte orkade trycka på det där lilla extra i backarna.

Idag tar vi skogspromenader och hänger på gården.

20140829-104226.jpg

20140829-104233.jpg

2 reaktioner på ”Drag X 3”

  1. Gud vad roligt det låter! Synd att jag bor långt ifrån er annars hade jag gärna tränat! 🙂

    Sen har jag en undran om du skulle kunna tänka dig att skriva ett inlägg om hur du tränar in dina starter & vad du föredrar?
    Urax blir helt tokig & jag måste ha hjälp av en handler i starten, vet inte om
    Jag kan lyckas lära om det eftersom han har så mkt förväntan men är nyfiken på hur du gör? :))

  2. Det ser kul ut att arbeta med drag och hundar jag har sett när en schäfer arbetar med sådan träning men inte scnautzer

Kommentarer är stängda.