Draghundstips!

Imon startar Femundlöpet, en långdistanstävling som går i Norge men bitvis nära den svenska gränsen! Själv gillar jag sprint mer än långdistans men jag uppskattar att man kan följa tävlingen och därmed vara en soffa-muscher 🙂 Som vanligt är startfältet smockat med norskar, de är ju helt tokiga i detta med draghund, men ett par svenskar finns i startfältet! Några som jag kommer att heja lite extra på är Matti och Stina vars blogg jag brukar följa.


Foto: Tomas Jonsson

Har beställt en ny sele till grabbarna skägg också som jag tror ska passa Liam, som har en gammal muskelskada i ryggen, lite bättre. Så nu väntar jag med spänning på att den selen som är ställbar ska komma hem! Var egentligen ute efter en wheel-dog-sele men de görs tydligen inte längre ”/ jag har dock sett något liknande på långdistanstävlingar från det stora landet i väster, kanske att jag lyckas hitta en sån ändå om det nu skulle vara så att den nybeställda selen inte passar BiButt.

9 reaktioner på ”Draghundstips!”

  1. Ja det är ju en bit norröver, är man få och det funkar så är det suveränt att flyga m SAS – vi gör det flera gånger per år. Ser fram emot att följa dina ”hundtankar”. Men, kan du inte skriva lite om hur det är att ”bygga” en flock m hundar, att ta in en ny hund, skillnad om man tar in en vuxen eller valp. Hur tänker du där kring draget och att ”bygga ett spann” samt hur är det att äga fler hundar än en?!

  2. Vilken häftig värld draghundsvärlden är, verkligen!

    sv: Ja skidåkningen får ja allt ta tag i ordentligt nu, hoppas snön ligger kvar länge 🙂 Jo barmarksdrag låter ju spännande också, men då måste kanske man skaffa nån hyfsad (troligtvis dyr) cykel eller kickbike kanske…
    Precis, även om det är bra att ha tydliga arbetstecken så är han ju inte dum 🙂 och man märker ju verkligen att han skiljer på när det är patrullering och tja, vilket annat jobb som helst, för själva situationerna är ju som sagt väldigt olika

Kommentarer är stängda.