Draghundsutrustning

Jag får en hel del frågor ang utrustning om man sysslar med drag, så här kommer lite länkar som kanske kan hjälpa er lite på vägen! Vissa utav sakerna har jag testat själv, andra har jag ingen aning om huruvida kvaliten är. De saker som jag testat är färgade grönt om jag tycker att det har fungerat bra och med rött om jag inte varit nöjd med kvaliten.

MrKoppelSelar, linor, halsband, bälten,
DragråttanSelar, linor, halsband, bälten
SnowdogsSelar, klöjveväskor, halsband
Vildmannenslinor, selar, halsband
Max och Meawp-selar, koppel
Gippmokksnöstrumpor, barmarksstrumpor, handledsvärmare
TebaBarmarkstrumpor, selar, halsband
Björkisselar, linor, strumpor, halsband, slädtillbehör
Jens hundartiklar – selar, linor, halsband

 

När det kommer till slädar, cyklar, vagnar och kickbikes så har jag köpt nästan allt begagnat. Den enda saken jag köpt splitterny är tävlingssläden från Rowerland.pl och den är jag riktigt nöjd med! Min cykel köpte jag begagnad, likaså mina kickbikes, min vagn och mina träslädar. Mina skidor har jag köpt på rea, eller skejtskidorna har faktiskt Wenche köpt på rea åt mig, för helt ärligt så har jag varken råd eller lust att lägga en halv månadslön på skidor när det inte är något jag satsar helhjärtat på. Barmark eller möjligtvis släde är ju mer min grej.

När det gäller just slädar så finns det många olika tillverkare och olika typer av slädar. Innan man köper en så kan det vara bra att fungera på vad man ska ha släden till. Ska man frakta saker så kan en sk Toboga, som då har ett ordentligt lastplan, vara ett bättre val än en lätt tävlingssläde som har begränsad fraktmöjlighet. Slädar är dyra, även enkla träningslädar i trä kostar runt 5000 kr så det bästa är att scanna Blocket eller Draghundsport.se (”medlemssidor” – ”anslagstavlan”) för att se om man hittar något begagnat. Vill man däremot köpa nytt så finns det lite olika tillverkare, här är ett par:

Björkis (har två träslädar som jag är supernöjd med!)
Oinakka
Rowerland (min tävlingssläde, hade den fått plats hade jag haft den i sängen)
Danler

Tänk på att om ni ska tävla i släde så finns det regler som måste följas! Dessa hittas på draghundsport.se under ”tävlingar” – ”regler”

Gällande skidor och pulkor så är min kunskap och erfarenhet kring de sakerna alldeles för begränsad för att jag ska kunna uttala mig. Jag har ett par skejtskidor från Salomon, ett par klassiska från Rossignol och pjäxorna kommer från Madshus. Ungefär där stannar mitt kunnande om vad som är bra eller dålig inom det området 🙂 När jag ska valla åker jag till Mats på Stadium Ski Hundfjället och frågar en miljard frågor och sen åker jag hem för att försöka valla. Pulkan har jag lånat från Hasse och när jag ska använda den så är det han som åker på tusentals frågor.

2 reaktioner på ”Draghundsutrustning”

  1. Åå, toppen! Tack, skall genast spana 🙂
    En följdfråga vad gäller strumpor/skor, vad funkar bäst vad gäller elastisk eller fast kardborrestängning?
    Förstår att allt är individuellt, men tänker på min hund som är av mindre modell vilket som hade varit bäst?

Kommentarer är stängda.