Dragspringern!

I helgen blev Nikki 4 månader och även om många börjar betydligt tidigare än så med inskolningen så har jag väntat. Nikki har varit väldigt sladdrig i kroppen så hon har behövt lite mer tid på sig. Men idag fick hon testa lite!

20130604-114232.jpg
Efter sedvanlig uppvärmning åkte selen på och hon fick springa som hon ville medan jag joggade längs en skogsstig. Varje gång hon sprang framför mig på stigen fick hon beröm och jag manade på henne. Knäppte på ett koppel med expander och reglerade längden så att hon alltid hade lite drag i selen, och naturligtvis mer beröm!

20130604-115145.jpg

20130604-115202.jpg

Hon älskar att springa och springer jämt fullt ös under promenaderna så det var väl ingen överraskning att hon sprang och drog som en tok 🙂 testade lite tempoväxlingar, vilket vi övat på under promenader, vilket gick bra! Men jag kommer att få lägga en del tid på start-träningen tror jag, Lill-fröken har stora myror i byxorna!

20130604-115937.jpg

Innan valpträningen fick grabbarna springa lösa bredvid cykeln, 45 min intervall i motvind så inte gick det fort inte! Men jobbigt var det. Nikki satt i tuggan och fick bara vara lös under uppvärmning, paus och nedvarvningen. Nu är alla vovvar nöjda och jag vilar fötterna inför kvällens jobb. Trampade snett två gånger igår igen så nu är det stöd dygnet runt som gäller.

20130604-120411.jpg

7 reaktioner på ”Dragspringern!”

 1. Jag blir bara mer och mer sugen på en spaniel!
  Joy drog mig på kickbiken i FULL fart 4 km nu ikväll, och linan slaknade inte en enda gång!

 2. oj börjar man verkligen så tidigt ? Det visste jag inte .
  Himla ball hund lilla Nikki!! Hon får gärna peppa o tagga igång min lilla röding 😉 Har du några tips på hur man ska få hunden att springa med en om den inte verkar vilja? Kan det vara så att han behöver väldigt lång uppvärmning innan ? Att den varit för kort? Kör oftast 10-20 min gång i rask takt, senaste blev 25 min men inte särskilt stor skillnad mot innan. Har testat att ha både i koppel och lös.. Det är som om att han tycker det är onödigt att slösa energi :/

  1. Vissa börjar redan vid 5-8 veckors ålder men då är det bara korta springturer med mycket lek och bus! Flertalet hundkörare med många mästerskapstitlar startar så tidigt. De flesta som kör polarhundar börjar vid 3-5 månaders ålder och ja, övriga hundförare börjar ju inte med sina hundar förens 1-2 års ålder 😉

   Hur bra kondis har han annars? Att dra är väldigt jobbigt, jobbigare än många tror och om hunden då inte har så stor motivation så gör så klart en bristande kondition att den absolut inte kommer att springa. Har du testat att cykla med honom för att få upp flåset?

 3. Nää nu får du ta det lugnt 🙁 du måste vara rädd om dig kram arga mamman

Kommentarer är stängda.