Dragträning a la skägg!

Idag har jag gjort något som jag sa att jag aldrig skulle göra igen. Jag har canicrossat med en riesen framför mig :O lederna och framför allt fötterna har känts bra på sistone och när vi idag träffade Nina och Bonnie, ett storskägg, för att köra så kändes det som en bra idé att testa Ebbe med omkörningar.

Först fick Nikki och Neo agera lite störning för Bonnie och sen fick Liam komma ut och köra lite samt vara störning. De verkade nöjda av att få komma ut å köra lite 🙂 Ebbe började passet med att göra en grymt bra start och körde full fart framåt tills vi sprang om två hund ekipage, jag kortade in linan och vi sprang förbi. Nästa gång vi skulle om gjorde jag likadant och så även den tredje gången. Det gick faktiskt över förväntan!

Första passagen vart han nog lite ställd då det var tre hundar i två ekipage och han visste nog inte vart han skulle kolla. De andra två passagerna visade han stort intresse för de andra hundarna men han släpper dem fort bara vi kommit förbi! Ebbe har ett ganska så stort intresse för andra hundar överlag och det syns naturligtvis även i draget men jag är övertygad om att han kommer att släppa det ju mer inkörd han blir i draget i kombination med att jag jobbar med det i vardagen. Jag är dock grymt nöjd med att han släpper det omkörda ekipaget snabbt, det är ju annars det som brukar vara ett problem! Timmie har dragvila och fick nöja sig med skogsröj efteråt.

20140512-204800.jpg

Nästa vecka ska vi försöka köra tillsammans igen, självklart är det öppet för andra att hänga på! Troligtvis blir det i Filipstad 🙂

Har för övrigt börjat organisera lite i gamla sadelkammaren i stallet vilket ska bli där all hundutrustning ska vara. Känns gött att få utrymme och ordning på allt! Här finns även frysbox till färskfodret, tvättmaskin och torkskåp till blöta selar, täcken och andra hundprylar. Funderar även på att sätta in ett badkar då det faktiskt finns en varmvattensberedare i stallet. Hade ju varit perfekt att spola av sandiga hundar i under höstträningarna.

20140512-205342.jpg

3 reaktioner på ”Dragträning a la skägg!”

  1. Vilken dröm med ett sådant utrymme! Slippa alla smutsiga saker inne i huset och få in rena fina hundar efter träningarna i regn och rusk

Kommentarer är stängda.