Dragvåren 2012

Även om det just nu snöar och att våren känns väldigt avlägsen, som sig bör, så börjar faktiskt våren redan se fullspäckad ut med dragaktiviteter!

 

Någon gång i april så kommer jag att åka ner till Riesen i Syd för att hålla en träningdag i drag! Den helgen ska kombineras med SPHK’s Södras barmarkstävling så att deltagarna kan få möjlighet att se och kanske till och med vara med på en tävling 😀 Mer skägg åt folket helt enkelt!

27 april – 1 maj har Riesen i Väst sitt vårläger i Vårgårda där jag bjudit in Inga-Lill Badh som ska hålla en grönt kort kurs för oss förare med skäggiga hundar! Jag hoppas att det är många som tar tillfället i akt att gå utbildningen även om de i dagsläget inte tänkt att tävla för det hålls extremt få kurser.

Helgen efter är det dags att fara ännu längre söderut för att tillsammans med Annika hålla en draghelg för Schäferklubbens ungdomsavdelning. Samma månad blir det att gästspela hos Sälen Hund och Aktivitet som ska ha kickbike-kurs!

 

Sen lite grejer som väl inte infaller under ”vår” utan mer ”vinter”! Jag har fått låna en pulka från våra idoler Hans och Lack 😀 Så nu under vintern ska grabbarna köras in och få kämpa sig fram i spåret med både en pulka och matte bakom sig! Synd bara att det inte finns några tävlingar i nordisk stil inom ett vettigt avstånd, jag har varken råd eller tid att åka upp till sundsvall, umeå eller härnösand varje helg för att tävla! Så nu väntar vi bara på att dragråttan ska öppna efter mästerskapsuppehållet som de har nu så att jag kan få beställa en kombisele till grabbarna 😀 Är äckligt förtjust i deras selar, de sitter som ett smäck på grabbarna!

 

Om ett par veckor kommer flocken att tillfälligt utökas när Timmies syrra Trollet kommer hit för att bo här! Hon ska köras in och gå i mitt spann på Vindelälvsdraget i mitten av mars 😀 Det blir full rulle här hemma alltså, precis som det ska vara!