Dubbeldraget och Riesen-SM

Äntligen har Svenska Riesenschnauzerklubben haft sitt första ras-SM i barmarksdrag! Det har tagit ett tag att få till mästerskapet då tanken var att först ha SM:et på något av SRSK läger då det är många medlemmar där men det har inte klaffat. Därför var det jättekul när Hällefors Bk svarade ja på min fråga om vi fick ha vårt rasmästerskap där 😀 Tusen tack Hällefors Bk! Bra arrangemang som vanligt 🙂

Jag skulle egentligen ha startat i cykelklassen med Timmie men valde så klart att stryka mig. Lite surt ja, men det fanns inte på kartan att han skulle starta innan vi fått klartecken från hundfysion. Istället fick Ebbe tävla i Canix och Nikki å Neo fick köra 2R!

20141005-183226.jpg

Först ut var Team Spaniel, vi startade först i en klass med tre deltagare! Förutom mitt lilla team så fanns det två Alaskan Malamute ekipage, alltså medelstora och starka hundar, dessutom med duktiga förare. Hällefors bana beskrivs lite skämtsamt som 3 km uppför och 1 km utför, och det är en sanning med modifikation men den stämmer nästan. Det är vääääldigt mycket uppför… Och det är inget problem om man kör med starka hundar, kör man spaniel så får man helt enkelt jobba lite själv! Så i nästan varje backe så fick jag springa som en tok bredvid kicken eftersom det går alldeles för långsamt för hundarna att dra mig uppför backarna. I de korta backarna så fick de allt dra mig medan jag kickade men inte i de längre , och det finns ett par sånna.. Men jäklar va spanielsarna sprang på! Trodde att både Patrik och Joakim skulle komma ikapp oss ganska så snabbt men när banan är platt eller det är nedför så går det fasiken rätt så fort för de långörade!

20141005-183233.jpg

Så, vi vann faktiskt klassen! Med 10 sekunder ner till tvåan och 30 sekunder till trean. Grymma små hundar!


20141005-183149.jpg

Näst på tur var Ebbe som alltså bara får tävla i CaniX eftersom han inte är 18 månader än. Vi startade först i vår klass som bestod av tre ekipage förutom mig och Ebbe, Andrea och cockern Boris, Anna-Lena med schäfern Arne samt Li med jaktgolden Farrax! Ebbe låg lugnt och stilla i starten på kommando från mig och vi fick en explosivare start (på kommando så klart) än vad vi hade i Högbo, så det tar sig.

20141005-183245.jpg

20141005-183256.jpg

20141005-183305.jpg

20141005-183313.jpg

Efter ett par backar kommer vi ifatt Linda som startade i C-gruppen innan oss, tillsammans med sin löptik. Hur ska detta gå tänkte jag? Ebbe är just nu inne i värsta slyngelåldern där han är mer vild än tam, och han äääääälskar brudar. Men träning ger väl färdighet antar jag för Ebbe sprang förbi tiken utan en blick <3 Där och då var jag så nöjd så att jag hade kunnat avslutat loppet! Min kåta unghane valde att springa förbi en löptik utan någon påverkan från mig! Så jäkla nöjd!

När vi hade sprungit förbi fick tiken lite fart och de höll sig en bit bakom oss men inte en enda gång tittade Ebbe bakåt, utan det var framåt som gällde. Dessvärre fick vi ett litet kiss-stopp, vilket jag får ta på mig då jag gett Ebbe väldigt mycket vatten redan tidigt i morse.

När vi bara har några hundra meter kvar så kommer grymma Li med sin gula fara och kör om oss. Ebbe hade då börjat bli trött i hjärnan och tittade lite på Farrax men inget mer, Farrax är ju gammal i gemet nu så han hade inte tid att titta på slyngel-Ebbe utan spurtade in mot mål.

Den sista biten var det inte många pigga hjärnceller kvar i Ebbe hjärna och när det var folk med hundar på båda sidor av avspärrningarna så sackade han lite och vart lite osäker på vad han skulle göra men med lite pepp så sprang han med sträckt lina sista biten in i mål!

20141005-183329.jpg

Vi slutade som trea i vår klass efter de duktiga löparna Li och Anna-Lena! Vilka brudar! Och vilka duktiga hundar de har! Bara att lyfta på hatten 🙂 2,7 km på 11:20, ingen fantastisk tid men jäklar vilken bra erfarenhet för Ebbe! Mycket folk runt spåret, många backar, omkörningar, ännu mer platsband, brett start- och målområde. Perfekt träning för Ebbe!

Så över till Riesen-SM! Himla kul att så många kom och tävlade 😀 Mästerskapet avgjordes i klasserna cykel, scooter och canicross, mixade kön och åldersgrupper. Kvinnor fick 10 sekunders avdrag i canicross men annars inget, detta baserades på resultat från tidigare tävlingar där vi sett att det bara är i canicross-klassen som kvinnorna är långsammare än herrarna. Efter att tävlingsarrangörerna hade sagt ett par avslutade ord så fick vi ha våran lilla prisutdelning.

Resultatet blev som följer:

Cykelklass:
1:a Anders Johansson
2:a Patrick Johansson
3:a Andrea Collin
4:a Hans Gunnarsson
5:a Karin Ljudén

Scooter 1 hund
1:a Joakim Leverström

Canicross
1:a Fredrik Nilsson
2:a Hans Gunnarsson
3:a Anna-Carin Lönn
4:a Tomas Falk
5:a Geir Gustavsson

20141005-183338.jpg

Alla medaljörer på bild förutom Patrick!

20141005-183202.jpg
Så, en tävlingshelg är slut och näst på tur är SM i Mora! Ännu är det väldigt osäkert på om Timmie kommer att starta eller inte men jag har börjat ställa in mig på att inte kunna starta honom. Men team-spaniel kommer iallefall att ställa upp i 2R och kämpa om platserna!

En reaktion på ”Dubbeldraget och Riesen-SM”

  1. Bra kört i helgen av dig och gänget! Dina små långöron är ju bedårande att se! 🙂 Hoppas allt ser bra ut med Timmie imorgon.
    Ses i helgen!

Kommentarer är stängda.