Dw, lydnad och surpuppor

Jag brukar normalt sätt jobba på tisdagar men inte idag! Kändes gött med en eftermiddag/kväll ledigt så här mitt i veckan, lite lyx! Har tränat hund typ hela dagen 😀 Började morgonen med ett fyspass för Mr Skägg och Långöra. På med wp-selar samt kedjor å sen bar det iväg till skogen! Neo fick växla mellan 10 – 20 – 28 kg medan Liam växlade mellan 20 – 40 – 75 (dvs, jag ståendes på lite kedjor!). Att släpa matte som står på kedjorna, vilket gör att de gräver ned sig väldigt i snön, uppför en backe var lite jobbigt tyckte Liam men kämpade på! Neo tyckte att 28 kg var lite motstånd med han sackade aldrig ner på tempot, sjukt stark den där lille.. Timmie fick springa lös och ömsom käkade pinnar, ömsom försökte käka kedjor – härdsmälta i unghundshjärnan?

 

11 kg cocker, 28 kg kedjor!

 

Efter några timmas vila hem så for vi iväg till ridhuset för lite lydnad.

Timmie – lite fokusträning, tandvisning samt inkallningar med fokus på fart = resulterade i att T vid ett tillfälle nästan glömde att stanna, dvs matte var väldigt glad över att tillhöra det kvinnliga könet..

Liam – Draghundslydnaden, IPO-plats och framförgående, så duktig så!

Neo – apellydnaden och BH-lydnad med fokus på uthållighet. Fyyyy fan, han är dyr idag alltså!!

.

.

For en sväng till Rusta för inhandling av en stycke matta. Har inga mattor hemma eftersom Liam har en tendens till att få nån kräksjuka varje gång jag köpt en matta, det slår aldrig fel! Har jag tur så är mattan kräkfri i en vecka men oftast så dröjer det bara nån dag innan han kräks på den. Anledningen till varför jag nu köpt en matta är för att jag behöver något bra underlag när jag tränar fjärrdirigering med Timmie, annars glider de små riesenbenen till både höger och vänster! Ska se till att hålla Liam långt borta från den!

.

.

Efter 2 ½ år i Värmland så har jag lärt mig att det är skottpeng på två saker här; vargälskare (säg för sjutton inte att du tycker att vi ska ha varg i sverige om du är i Värmland, då får du snart sönderskurna däck och hotbrev) och hundkörare!

Dagens andra fyspass, dragträning med skidor, började nämligen med en utskällning! Jag tänkte nämligen köra hund i hundspåret, vilket var helt befängt eftersom hundar inte får vara i hundspåret enligt surast-i-hela-fucking-värmland! Ehh, va? Jo då, en stycke surpuppa* gormade om att hans skidspår blev förstörda om jag körde där med hundarna. Det roliga är att det står en stor skylt i starten med texten ”HUND OCH PULKA SPÅR – 4 KM, skylten går inte att missa och de flesta hundägare i Karlstad vet vart ”hundspåret på Sörmon” är. I Karlstad kommun finns ungefär 195 km skidspår, av dessa är 4 (fyra) km hundtillåtna. Jag respekterar dessa regler och kör därför bara hund i detta spåret eller i privat uppkörda spår alt på skoterleder. Men varför kan inte söta barn*, pensionärsherrar* och andra PMS-människor* hålla sig till de andra 191 km så kan jag köra hund i våra 4 km i fred? nej då, vi hundägare ska bara stå åt sidan för resten av mänskligen, glada över att vi ens har tillåtelse att vistas bland vanligt folk. Suck! Hur fan ska man kunna träna inför tävlingar och ev cert när man inte har några som helst vettiga träningsmöjligheter? Barmarksdrag, barmarksdrag, barmarksdrag..

.

.

För övrigt kan jag också berätta för er lokalbor att det INTE är tillåtet att köra hund på den delen av Klarälvsbanan som är i Karlstad ommun längre! Så länge du inte kan garantera att din hund inte sätter en tass i spåret så är du inte välkommen! Det är tydligen några andra än de trevliga hundvänliga farbröderna som kör upp det spåret numera.

 

Gammal bild från ett sidospår på Klarälvsbanan.

. 

*bloggen har genom gått censur då språket i den sista del var något opassande för offentlig publicering*

 .

Trötta efter en dagen!

3 reaktioner på ”Dw, lydnad och surpuppor”

  1. Gud vad trist med dessa korkade skidåkare som tar sig själv på alldeles för mycket allvar och inte kan hantera skidorna om det finns en tassmärke i närheten av ett skidspår. Då blir spåret helt plötslig nästan oanvändbart?? Tycker kommunerna borde ta sitt ansvar och körta upp ordentligt med spår även för hundförare på skidor. Så många människor som har hund. Det borde finnas ett samhälligt intresse och ligga på kommunernas ansvar. Och det fattar vilken idiot som helst att 4 km är väldans kort för en hund (som teoretiskt kan vandra flera mil om dagen).

Kommentarer är stängda.