Dyra hundar idag

Vissa träningspass vill man bara glömma medan andra känns bra, hundarna jobbar på bra, tar kommandon och gör ett bra arbete men det är inte häpnadsväckande. Sen finns det träningspass där precis allt stämmer och idag har jag haft tre såna pass, alla med det där lilla extra!

Pass 1
9 km
Trespann Riesen.
Timmie
Liam – Thia
Neo sprang lös

20140106-212231.jpg

Vi körde samma sträcka som i lördags men på hårdare spår och minus en människa på släden så gick det fort! Körde 20 minuter fortare än i lördags och de första 5 km avklarades på lite över 12 minuter, inkl ett stopp för att hoppa över en bäck. Alltså, det var en fröjd att köra hundarna och Thia jobbade på bra! Vägen hem tog längre tid då Thia vart trött men som sagt, vi var ändå 20 minuter snabbare än sist gång. Sista km var Thia riktigt trött men hon kämpade på och alla galopperade in till det sista. Så sjukt nöjd. Och att köra spann är så jäkla mycket roligare än att köra 1-2 hundar.

Pass 2
1,5 km
Ebbe
Skidor

Han har tidigare dragit lite under våra träningspass men inte haft längre fokus än ett par tiotal meter. Men idag alltså :O Idag var det som om en lampa hade tänts i lilla Ebbis huvud! Han började med att dra jättefint i 500 m tills vi kom till en uppförsbacke, där tyckte han att morsan kunde hjälpa till lite själv. Lite störning i form av liftar, skidåkare och skotrar gjorde att fokuset försvann i ett par 100 m men efter lite harklingar och påhejande så gick han igång igen. Den resterande biten var som att köra Timmie, fast lite långsammare. Snacka om halleluja-moment!!! 😀 satan i gatan va han gick bra! Fick även köra om två längdåkare och det var som han aldrig gjort annat. Det är ju så att man blir religiös för fan! Grymma lilla hund! Eller lilla och lilla, nästan 7 månader gammal är Ebbe nu drygt 60 cm hög och väger 24 kg.

Pass 3
5 km
Nikki
Skidor

Min lilla tokskrutta. Vi körde stora varvet och det var mycket folk i spåret och många nybörjare som var kors och tvärs över spåret samt liggandes i högar efter nedförsbackarna. Bra träning för Nikki alltså som fick massor av omkörningar! Hon gick som tåget men dessvärre glömde jag att ställa klockan så jag vet inte vilken tid vi körde på men hon kämpade hela vägen!

20140106-214241.jpg

Så idag är jag äckligt nöjd med vovvarnas insatser och de är riktigt, riktigt dyra!

En reaktion på ”Dyra hundar idag”

Kommentarer är stängda.