Eftermiddagspass

Då förmiddagspasset inte blev så långt som jag hade tänkt mig så fick det bli dubbla pass idag!

5 km avklarades på fjället tidigare idag och väl hemma blev det drygt 12 km på cykel till affären. Efter den rundan var det dags att fysa hundarna som fick dra kätting i terrängen. Anledningen till att vi kör en del i terräng är att det är jobbigare att både dra och springa i terräng då gräs, örter och markväxter bildar motstånd och motstånd, det gillar vi! För mig som har lite problem med leder så innebär även terränglöpning en mer skonsammare löpning än på grusvägar. Dessutom inbillar jag mig att jag tränar småmuskler/balansmuskler och balanssinne i terrängen, sen jag började terrängspringa har jag trampat snett färre gånger än tidigare! Troligtvis för att jag tänker mer på hur jag sätter fötterna och därmed springer bättre. Anledningen till att jag springer eller går raskt medan grabbarna får dra är för att de ska få kondisträning med fart också, inte bara styrka som kättingdraget främst ger.

20120614-181703.jpg

Träningen för grabbarna såg ut enligt följande:

20 min (10 min rask promenad, 10 min löpning)
Liam – 10 kg
Timmie – 28 kg
Neo – 12 kg

Vattenpaus med byte av sele för bröderna skägg

20 min (10 min löpning, 10 rask promenad)
Liam – 28 kg
Timmie – 10 kg
Neo – 12 kg

Som ni märker så blev även grabbarnas fyspass ett fyspass för matte i form av powerwalk och löpning så nu är vi nöjda för dagen!

 

En reaktion på ”Eftermiddagspass”

  1. Din blogg är riktigt inspirerande för att man ska själv ska komma igång 🙂
    Vore jätte kul om du ville skriva lite om hur du gör fysträningen med dina vovvar. Du har skrivit jätte mycket bra tips på vad man kan göra, och vore kul om du ville förklara hur. Exempelvis draget, hur man gör i början osv.

Kommentarer är stängda.