Eftermiddas-lydnad

Då var lydnadsträningen över och jisses va nöjd jag är med Timmie! Lydnad är ju inte något som direkt prioriteras här utan den träningen sker väldigt sporadiskt, trots det så hade han inga problem att hålla fokus i ett ridhus med tio andra tränande ekipage 😀

Började inte med nåt nytt utan tränade de som han redan kan; fot, hit, sitt och ligg med hundar, människor, koner och hästbajs som störning. Timmie var riktigt duktig och för att inte trötta ut de små hjärncellerna så blev det korta pass och vila medan Neo tränade (vilket sällan går annat än riktigt bra!).

Drag och lydnad samt bus med hundvänner ger nöjda grabbar som sover stilla nu 🙂

Dock tänkte jag på något när jag tränade i ridhuset. När Liam var liten så tränade vi mycket själva, något som säkert gjort att det tog lång tid innan han kunde koncentrera sig i miljöer med mycket andra ekipage. Att träna lydnad på Heden i Göteborg var inget problem för oss men att veckor senare kunna fokusera i ett litet ridhus med andra hundar gick inte alls för Liam som ung.

Vad önskar ni att ni tränat på eller tränat mer med era valpar?

6 reaktioner på ”Eftermiddas-lydnad”

  1. Borde träna mer på att hunden ska kampa med andra människor. Man vet ju aldrig om han ska bli sökhund liksom…

  2. Ååh sååå mycket!! Definitivt mycket mer störningsträning. Håller även med Anette om mer lek med andra människor…Tur man är klok nu 🙂 eller?!

  3. Jag önskar att jag hade tränat mer på föremåls-intresse. Något som är så enkelt men som kan bli nedrans tjatigt om man inte (som jag) tränat det som valp..

  4. Jag önskar jag hade jobbat mer med att lämna föremål, att bygga upp en stor förväntan i det. I mångt och mycket önskar jag också att jag gått snabbare fram och inte stannat i träningen. Sen så, min för tillfället största svaghet, hade det underlättat att tränat betydligt mer stadga och uthållighet i träning!

Kommentarer är stängda.