En massa siffror

När Timmie var ett par månader gammal så funderade jag på om jag verkligen valt rätt valp, han var så himla lugn :O Lugna hundar är inget för mig! Nu är grabben 16 månader och lika fartig som en iller på speed men han är, tillskillnad från vissa andra i flocken, stabil och har en så stor avknapp att det räcker att fisa på den för att han ska koppla av. Kan säga att jag är så glad att jag höll honom i korta tyglar från starten för utan det så hade han nog kunnat spinna iväg både högt och lågt! Det har ju gett mig en hund som jag kan ta med mig överallt, låna ut till vem som helst och som kan fokusera helt och fullt på mig och vårt sammarbete oavsett vilket arbete vi sysslar med! Efter att ha vuxit upp med ett par hundar av olika raser, haft ett par egna och träffat ett helt gäng med olika raser samt individer så har fått en uppfattning om vad det är för typ av hund som jag vill ha, som passar mig och mina önskemål. Nu vet jag vad jag vill ha för typ av hund, jag vill ha ett gäng med Timmies! Att ha fyra, fem Timmies skulle inte vara särskillt jobbigt om man jämför med att ha två Liams, det finns för övrigt inte tillräckligt med plats i världen för två exemplar utav hans höghets självsäkra i-rule-the-word-or-i-kill-you-attityd! Timmie är fasiken precis som jag vill ha honom och jag ser så fram emot hans fortsatta utveckling!

Protokollet från MH:t kommer ju att komma ut på SKK’s hunddata men för er som inte kan vänta så kommer halva wallstreet här:

Kontakt
1a – 4
1b – 4
1c – 4

Lek 1
2a – 4
2b – 4
2c – 3

Förföljande
3a – 4
3a – 4

Gripande
3b – 4
3b – 5

Aktivitet
4a – 3

Avståndslek
5a – 3
5b – 1
5c – 5
5d – 5
5e – 5

Överraskning
6a – 2
6b – 2
6c – 4
6d – 2
6e – 2

Ljudkänslighet
7a – 1
7b – 5
7c – 1
7d – 2

Spöken
8a – 4
8b – 4
8c – 5
8d – 3
8e – 5

Lek 2
9a – 4
9a – 4

Skott
10 – 1

Är så himla nöjd med min skitunge trots att han är ganska så omogen 🙂 Han tar kontakt och engagerar intensivt men kontrollerat och utan att bli klängig, hundar som låser sig vill vi inte ha (been there, done that…) Avståndsfiggen va ju himla rolig och jakten lika så, dumt bara att trasan rycktes ur munnen på honom när han var påväg in med den till mig men vid andra tillfället höll han hårdare istället 😀 Han reagerar, vilket jag uppskattar då jag gärna vill ha en hund som tänker lite och inte bara rusar på jämt (been there, done that..), och avreagerar bra. På spökena så blev han jättearg :O När spökena gick in i hans trygghetszon så såg han till att reglera avståndet hela tiden och försökte skrämma bort dem, hans matte är dock sjukt modig som vågar stå heeeelt stilla trots att det kommer två farliga spöken emot henne! Att ha en hund som vid 16 månaders ålder står längst fram i kopplet och tar på sig rollen som beskyddande är inte alltid så kul och fräckt som det låter (been there, done that..) Sen är ju grabben skottfast också, fast det visste jag ju redan 🙂 beskrivarens utlåtande var som jag hade tänkt mig och testledaren tyckte mycket om Timmie och sa att han var en riktigt trevlig och pigg liten herre 😀

Detta måste låta helt sinnesjukt för er bloggläsare som inte håller på med hund, när fler filmer kommer upp så kommer ni att förstå vad jag menar med allt detta dravel 😉

Här är brosan Tellus:

4 reaktioner på ”En massa siffror”

  1. Trevligt protokoll!
    När du inledningsvis beskriver Timmie som yngre0 är det precis som om du beskriver Edvin!
    Eddan är inte alls som jag föreställt mig en ung riesen. Han är väldigt fokuserad, tänker MYCKET och gör allt han kan för att göra rätt i alla situationer. Ja, han är ganska hårt hållen från starten. Nu är han strax över åtta månader och energin sprutar åt alla håll och kanter. Jag är väldigt glad för att jag inte lyssnat på ”alla” som försökt få mig att släppa på spärrarna tidigare! Även om han är helt galen stundtals så kan jag plocka ner honom på jorden och samla ihop honom på en sekund. Så länge han fokuserar på sina uppgifter och jobbar med rätt intensitet så ser jag ingen anledning att gasa på mer än nödvändigt. Så tack för det här inlägget, det stärker mig i mitt beslut att fortsätta enligt min egen plan och inte lyssna så mycket på de som oroar sig för att han kommer att bli för mesig!

  2. Du glömde att skriva om hans våldtäktsförsök av publiken!!! Hihi! Fyyy vilken skrämmande riesenschnauzer! ;D Gosigare grabb får man leta länge efter. Sen är jag ju lite jävig dock 😉

Kommentarer är stängda.