En olycka händer fort

Ja, värmen fortsätter även om det nu svalat lite. Hundarna fortsätter att simma men idag fick simningen ett abrupt slut för en av hundarna, Neo.

Ebbe och Timmie såg ”något” längre ut i sjön och satte en jäkla räcerfart emot deras fantasi-mål. De var så fokuserade att de struntar i att Neo kommer i deras väg utan de sommar rakt över honom. Jag simmade inte med dem idag utan stod bara en bit ut i vattnet då det blåste, så jag var drygt 20 meter ifrån dem. När skäggen simmar över Neo så försvinner han ner i vattnet och jag börjar ropa varpå skäggen börjar simma runt på stället, vilket gör att Neo fastnar under dem! Kastar mig i vattnet och simmar ut till hundarna, i samma sekund som jag tänker börja dyka efter Neo så bildas en lucka mellan Ebbe och Timmie (kommenderade dem att sina ut) och Neo flyter upp som en kork. Han andas! Han börjar simma i panik och jag får visa honom vägen mot stranden men han tar sig in för egen maskin.

Efter det var han inte så sugen på att bada mer utan gick mest på stranden. Jag satt i vattnet och efter att ha lockat ut honom så simmade han lite längs med kanten men ville mest sitta i mitt knä 🙁 stackarn, vilken upplevelse! Visst, det tog inte så lång tid innan jag simmat ut men det gick ändå säkert 10 sekunder från det att han for ner tills dess att han kom upp igen. Vilken panik han måste fått. Och vilken jävla tur att han hade flytväst!! Jag har alltid flytväst på mina hundar och jäklar va glad jag är åt det nu! Finns ingen anledning att låta dem simma omkring utan.

Usch. Vill inte tänka på hur det kunde ha gått om han inte haft västen på. Neo var ganska så tagen av händelsen på förmiddagen och låg å sov hela tiden, något som han verkligen inte brukar göra. På eftermiddagen och kvällen var han dock som vanligt igen.

Lite uppdatering om hundhuset! Husse har fixat med de blivande hundgårdarna ska stå. Det har gått från det här:

20140730-220325.jpg

Till det här:

20140730-220413.jpg

20140730-220422.jpg

20140730-220430.jpg

Vi har varit iväg och köpt nästan allt material till gårdarna och det enda som egentligen fattas nu är ett par ton sand och fler plattor. Men nätväggarna kan vi bygga och sätta upp innan plattorna ska på så det behöver inte bli ett så långt byggstopp.

Medan jag grejat med matlådor, städat bilen och husse lekt med sin nya gräsklipparrobot så har vovvarna varit ute bland annat och roat sig med ett par meloner!

20140730-220703.jpg

20140730-220715.jpg

6 reaktioner på ”En olycka händer fort”

  1. Huh va otäckt för stackars Neo! Hoppas att han vågar börja simma igen framöver, det lät ju i alla fall som att det fanns chans…
    Tur att han hade flytväst! Funderar på att skaffa det till mina två..

  2. Huh va otäckt!! Stackars Neo, men tur att han hade flytväst på sig!!
    Hoppas han vågar simma framöver ändå..

    Funderar på att skaffa flytväst till mina två.

  3. Stackars Neo <3, ni är jätteduktiga med ert bygge puss och kram till er båda

Kommentarer är stängda.