En ren varg?

Såg lite på kvällsöppet med Ekdal igår, inget jag brukar titta på för det slutar alltid med att jag blir irriterad då det inte blir någon bra debatt när människor inte får tala till punkt. Men igår handlade det om vargdebatten, vilket gjorde att jag var tvungen att kolla.

 

Hur vida vi ska ha skyddsjakt eller inte på varg, hur många som ska skjutas, ska vi skjuta vissa eller bara ha masslakt som vi hade nu är frågor som jag lämnar därhärn för alla kommer ändå aldrig bli eniga, och ska berätta min ståndpunkt så blir detta inlägget väldigt långt men för att göra något kort – nej, vi ska inte någon masslakt av vargar i Sverige.  Något som jag dock störde mig grymt på var herr ordförande för Jägarnas riksförbund, Bengt Bixo,  uttalande om att ”Sverige ska vara fri från varg” för att den stör rennäringen och för att  ”Vargen är en mördarmaskin som hör hemma i Kolmårdens djurpark, ingen annanstans” .

 

Denna ”Me Tarzan, You Jane” grottmännisko attityden där vi har en ägande- och bestämmade rätt över alla levande organismer är skrämmande! Om vi nu ska utrota alla svenska vargar för renäringens skull så borde vi väl kunna utrota alla afrikanska elefanter – för det finns ju faktiskt elefanter i indien, och vi kan ju låta japanerna slakta delfiner – för det finns ju delfiner i de andra haven. Ja, ni ser ju själva logiken i det påståendet. Något som man också kan fråga sig då är, vem fan vill ha renar? Sluta med rennäringen som bara kostar staten en massa bidrag och sysselsätter en ytterst minoriter av befolkningen istället för att utrota vårt vargbestånd,  så kan jag även få ha mina hundar lösa när jag går i fjällen! Se där, alla nöjda, eller nästan iallefall  😉

 

Klippet finns att se här, Klick!

2 reaktioner på ”En ren varg?”

  1. hahaha ”vem fan vill ha renar” härligt med ett spontanskratt såhär på eftermiddagen 🙂
    skön kommentar…

    länge leve vargen!

  2. Ja jag blir nästan tårögd när jag hör om folk som vill utrota vargen. Jag tycker det är helt fel, det är vi som har kommit och exploderat i befolkningsmängd och exploaterat deras revir, vad har vi för rätt att utrota än den ena och än den andra arten för att vi ska kunna få nöjet att jaga fler älgar?

Kommentarer är stängda.