En tisdag..

Även den här dagen har vi lyckats fylla upp 😀

 

Blev en sväng på cyklen ute på I2-området där vi körde intervallträning, grabbarna var naturligtvis kopplade där.

30 minuter med små tempoväxlingar, vanlig trav – snabb trav
vila 10 minuter
15 minuters riktig intervallträning, vanlig trav – snabb trav – behaglig galopp – ”fullt-ös-medvetslös-springa-för-livet”
vila 10 minuter med lite fotgående för att kontrollera statuens på hjärncellerna
30 minuter med små tempoväxlingar, vanlig trav – snabb trav

 

Grabbarna jobbade på bra, båda två men jag har kommit till en insikt.  Att Neo inte är som alla andra hundar har både jag och Sanna kommit underfull med men idag kom jag på en annan sak. När andra hundar blir trötta så slår de av tempot och går in i något sparläge, som idag när Liams krafter började ta slut under cykelturen där han helt enkelt lägger sig i en bekväm trav och där kan han springa hur länge som helst. Neo reagerar också genom att gå in i sparläge, dock är det bara hjärnan som går in i sparläge medan kroppen får någon adrenalin boost! Ju tröttare han blir, desto fortare springer han! Dock försvinner kontrollen och han går över i stress och bara springer å springer å springer å springer… Måste vara lite vaksam på detta, att vara i stressläge för mycket och för länge är inte bra.

 

 

 

Blev lite sökträning på kvällen för Neo, samma sak där, mycket spring och lite hjärna och i princip varje skick fick skickas om. Dessutom var vi i en ruta där han alltid går dåligt, av någon underlig anledning! Men ju tröttare han blir desto mer springer han och desto mer okontrollerad blir han. Han grundade massor av slag och jag funderar på om han går över till sina ”standard-inställningar”, alltså som jakthund ska han hålla sig 20-30 m ifrån mig,  när han blir trött. Tåls att filosoferas på lite mer. Men han är ju iallefall trevlig att figga för och dessutom söt 😉  Prövade fastrullen också, trodde han skulle ta den i samma sekund som han gick ut ifrån mig men icke då, den tog han hos figgen!

 

 

 

Blev ett kort IPO-spår för Liam, ca 100 m, innan vi åkte hem. I lööööv Mr Skägg när han spårar som han gör, dvs i spårkärnan och dessutom saaaaakta!

 

I galleriet finns ju bilder som snälla Robert och Pumas husse (pinsamt, har glömt bort vad han heter!) tagit!

En reaktion på ”En tisdag..”

  1. Pumas husse heter Martin – undra om han kom ihåg att hälsa till dig från mig? 😀

    Härliga bilder, som jag även har sett på Facebook! Kikade även på schäfern du nämnde och jäklar i min själ vad den ser ut att ta i! Häftigt! Kanske skulle vara en gren för min betonggris. 😉

    Kram Lina

Kommentarer är stängda.