En vecka i flocken

 

Då har Freja och Loke redan varit en del av flocken i en hel vecka, tänk va tiden går fort! De har kommit in bra i flocken och det är väl egentligen bara Ebbe som anser sig behöva agera polis, vilket är helt oacceptabelt. Bäst av alla anses spanielsarna vara och i synnerhet då Neo, han är så himla snäll och en riktig lekfarbror till valparna.

20juli2016-2

Det är ju lite spännande det här med en ny ras, eller blandras som det egentligen är, de skiljer sig en del från de raser som redan finns här. Det ska bli himla spännande att se hur de utvecklas och vad man får gratis i träningen jämfört med en riesen!

20juli2016-1

Loke och Freja är alltså syskon och är tämligen lika till utseendet. Men de är faktiskt ganska så enkla att skilja åt, nu när man sett dem ett par dagar. Dels så är Freja rätt feminin i sitt utseende och har ett litet näpnare huvud och nosparti än Loke. Hon har dessutom vita tassar, lite vitt på nosen samt prickar på den vita bringan vilket Loke inte har. Nedan syns Freja tillsammans med Moa.

20juli2016-820juli2016-720juli2016-6Mentalt sätt så är Loke lite typiskt hane och Freja lite typisk tikig. Loke är en riktig gosegris, sitter gärna i knät och är mer följsam. Freja ligger gärna nära en när hon sover men inte i knät, hon är mer självständig än Loke och tar sig gärna lite större lover på gården än vad han gör. Dock innebär självständig i Frejas bemärkelse inte samma självständighet som en riesen har, phu! Båda älskar att ha dragkamp och har faktiskt en väldigt fint bett och tillkämpade, vilket jag inte alls hade förväntat mig av en ras som inte alls är avlad för det ändamålet.

De spenderar just nu mest dagarna med att leka nån timme för att sedan sova i flera timmar. Nu verkar sommaren ha hittat hit igen och med temperaturer på över 25 grader och strålande sol så är det inte många knop på någon av hundarna faktiskt. De sover hela nätterna och skriker vid dörren när de behöver gå ut, duktiga valpar!

Nedan syns Loke 🙂  20juli2016-3

DSC_2093

20juli2016-4

Tanken är att de så småningom ska flytta ut i hundhuset men jag vill gärna lära dem hur man lever i ett vanligt hus först innan de flyttar ut. Mitt hundhus är dessutom inrett som ett vanligt hus och dessutom med mycket inredning i trä, att sätta in 2 st små valpar där inne är som att be om att få det söndertuggat >_<  Än så länge har de varit där ute några korta stunder medan jag städat eller grejat i hundhuset och trivs, precis som övriga hundar, väldigt bra där 🙂