Ett-års och halv-års rapport

Nu i dagarna blev spanielvalparna 6 månader och skäggvalparna 1 år, tiden går och de växer!

23juni2017-1Att ha så här många valpar/unga hundar samtidigt har verkligen gått över förväntan, jag trodde att det skulle bli betydligt mer kaosartat men med de förutsättningarna vi har i form av vårt boende i kombination med tydliga regler så har det gått väldigt smärtfritt. Alla fyra är numera hundgårdstränade men spenderar större delen av inomhustiden i huset. Att de är fixar att stå i hundgård underlättar väldigt mycket i vår vardag då jag är hemma på heltid med ungarna, utan hjälp större delen av veckan, och därmed behöver göra saker med enbart barnen ibland.

Även om de vuxit upp på samma ställe med samma regler så är de såklart individer med sina egna personligheter, på både gott och ont. Några likheter har de dock vilket främst yttrar sig i att de fullkomligt älskar barn, är rätt flock/förarbundna men ändock sociala, bra hundspråk och väldigt ranglåga mot andra hundar samt att tikarna är mer självständiga än hanarna som är rätt mammiga.

 

Viggo
Viggo är flockens Scooby Doo, han är en stor (69 cm, 30 kg) och gänglig tonåring som inte har en aning om vart han har sin kropp just nu. Han är en lugn och sansad mammagris som ligger gärna i Moas knät framför tvn när han inte är ute och rejsar med Maya eller Billie som helt klart är hans favorit. En matglad, kamptokig och bollgalen pojk som bara är väldigt enkel att ha å göra med 🙂

6maj2018-1

Maya
Ja hjälp, hur beskriver man Maya? Som en virvelvind kanske? Trevlig liten tik (62 cm, 25 kg) spenderar mer tid i luften än på marken. Inte i närheten lika sansad som sin bror Viggo men inte stressad utan hon har bara väldigt mycket energi och är ständigt väldigt glad! Fullkomligt älskar barnen men är rätt berdus vilket gör att kärleken inte alltid är besvarad 😉 Självständig, matglad och älskar bollar!

22181506_10155244316249139_3788034229008794076_o

 

 

Birk
En mini-springer med sina 42 cm och 12 kg som är väldigt lik sin mamma i det mesta. Har två växlar – fullt ös eller stendöd och går från 0-100 på en nanosekund men har som tur är en riktigt bra avknapp! En mammagris som trivs bäst i mitt knä och om jag sätter mig i en stol/soffa så tar det inte många sekunder innan det ligger en svartvit liten spaniel och sover vid mina fötter. Gillar mat och älskar tennisbollar!

IMG_1080

 

Billie
Billie är något större än brorsan (44 cm, 14 kg) och är en tös som gärna hittar på hyss och som inte drar sig för att sno mat direkt ur händerna på ungarna. Hon har inte riktigt samma galna framtoning som Birk utan är lite jämnare men har samma enorma arbetslust arbetslust och hennes favoritleksak är kampskinnet. Hon hittar på egna aktiviteter som inga ges och är en sån där ettrig liten grej som trots sin storlek gärna retar gallfeber på de stora hundarna, en tuff liten brud alltså 😉

6maj2018-2