Ett storskägg & en riktig cocker i dragspåret

Morgonpass:
5 km drag för Liam
2,5 km drag för Neo
Alltså 7,5 km för matte

 

Eftermiddagspass:
75 min styrka för matte
Vila för vovvar

 

Körde alltså hundarna var för sig idag, körde Liam först så att det skulle finnas ett doftspår för Neo att följa. Det märktes att Liam var trött, fredagens jogging och gårdagens wp sätter sig i musklerna men han jobbade på bra, inget stoppar mammas lille kille 🙂 Då vi haft plusgrader de senaste dagarna så är spåren inte de bästa, de är mjuka och snön är tung. Liam sjönk ner djupt med tassarna vid varje steg så det var ju inte konstigt att det blev tungt! Dessutom var ”hundspåret” ett översnöat skoterspår där det fan inte gick å köra, utan jag gjorde som de övriga hundägarna och körde i skejtspåret. Skärpning Kil!!

 

Sen till Neo. Alltså den hunden! Han är helt otrolig och går verkligen från klarhet till klarhet i allt som han gör! Han skrek likt en husky och barnfamiljen som vi först körde om och sedan körde ikapp skrattade och hejade fram den lilla dragspanieln som drog för kung å fosterland. Han drog mig runt hela spåret även om vi hade lite problem vid korsningarna, han är inte helt säker på vad höger och vänster innebär 😉 

Förra veckans dragträning

 

Undra om Neo verkligen vet vilken ras han är? Han är likt en husky i miniformat när selen åker på och en släthårig komprimerad riesen så fort det kommer till bruksarbete! Han är totalt galen men ändå inte stressad eller flamsig utan alltid fokuserad på sin uppgift. Hemma reagerar han aldrig på ljud, vare sig från tvn eller utifrån, utan ligger snarkandes på rygg i någon utav ”sängarna”.  Är det så att han vet precis vilken ras han är och att det är så här en riktig cocker ska vara?

 

Jag som är uppvuxen med utställningscocker hade helt ärligt aldrig kunnat tänka mig att valet som jag gjorde när jag köpte jaktcocker kunde bli så bra! Jag var orolig att en jaktcocker skulle vara för liten och bli en börda då hunden inte skulle orkar vare sig fysträning eller mentalträning , dessutom ha diverse mentala tveksamheter och sjukdomar – oj vad fel jag hade!! De som säger att det inte är någon skillnad på typerna och att det är lika mycket arbetsmotor och fart i en utställningscocker som i jaktcocker har helt enkelt aldrig haft en utav jakttyp. På den lilla tiden som jag haft Neo här har han krossat så många fördommar om Cockern, både hos vanliga Svenssons och hos bruksrävar – riktigt roligt! De har sett vilken kapacitet det är i den sån liten kropp och de står liksom jag å bara ler när man ser honom jobba 😀

 

Väl hemma blev det påfyllning av energi med en protein/fett-boost i form av Klass Köttkross. Håller på att prova riktigt fett- och proteinrikt färskfoder som kompletering till vårt vanliga foder, något som de alltså får innan och efter hård fysisk ansträning för att först orkar men sedan även kunna ladda om och återuppbygga muskler med. Grabbarna älskar Klass och är riktigt bra i magen trots att det är 43/46 i protein/fett halt, däremot så tycker jag det är lite halv äckligt. Det luktar inget men ser ut som spya och är rätt slabbigt. Nästa gång vi åker till Forshaga blir det ett besök i hundbutiken för att pröva Nordic istället. Återkommer med en rapport om det fodret!

 

3 reaktioner på ”Ett storskägg & en riktig cocker i dragspåret”

  1. Vad kul att det går så bra med Neo!! Både duktig och så in i helskotta söt!
    Angående Nordicfodret så är det det jag kör med och det kommer en sändning till Örsholmen på måndag om en vecka (det ska dock beställas senast onsdag).

  2. Vad härligt att läsa så mycket postitivt om jaktcockern! Nu blir jag riktigt taggad att kolla upp dem mer ordentligt 🙂

  3. Fick just lära mig att man inte ska fota en hund uppifrån, men den där bilden på Neo är ju riktigt bra… hmmmm! Man ska således inte lita på allt som skrivs….

Kommentarer är stängda.