Ett, två å tre draghundar!

Så var tydligen det underbara vädret slut för tillfället, i morse vaknade jag upp till en gråmulen onsdag för första gången på länge! Man blir ju lite bortskämd när man brukar vakna till solens strålar och fågelkvitter men men. Veckan har börjat med jobb för min del och vovvarna har fått springa lösa i skogen 2 timmar per dag, eller nja, inte Misty då hon har långlina på sig då hon fått för sig att Aussien är jakthund och inte en vallhund..

 

 

Igår var vi även en sväng på hundsimmet där Liam fick visa Karlstad Tidning hur det verkligen ska gå till i en simbassäng, hoppas deras kamera fortfarande fungerar, och Neo fick pröva på att simma ordentligt i poolen. Passade på att träna lite vattenapportering när vi nu hade lyxen att ha tempererat vatten utan is att träna i, behöver jag säga att Neo älskade det?

 

 

Idag har vovvarna fått leka draghundar allihop ute på Sörmon. Nej, några skidor blev det inte för Neo tjuvstartar mer än gärna och Misty ja, för att kunna tjuvstarta måste man ju först sitta stilla för att sen starta, så långt kommer aldrig hon 😉 Utan idag fick alla köra dw med selar och kedjor! Neo fick pröva (ve och fasa tänker nu spanielägarna, nu gör hon inte bara till en brukshund utan även en kamphund!) med den lilla mini-kedjan på hela 2 kg vilket var lätt som en plätt den timmen vi var ute men då han gick med sin draghundssele så tyckte jag att den vikten räckte, med ett lååångt snöre så blev vinkeln rätt bra ändå. Misty fick låna Liams gamla draghundssele som fått sig en ombearbetning för att passa damen som kämpade på fint i snön. Liam fick naturligtvis ha sin riktiga wp-sele och gick idag med hela sin kroppsvikt i tyngd, bitvis lätt där snön var hård och bitvis riktigt tungt där snön blivit modd eller då kedjorna föll ner i stora hålor. Alla tre jobbade på skitfint men aussiebusen var så trött att ögonen gick i kors när hon väl kände efter framme vid bilen!

 

 

En trött Misty som blockerar vägen för Liam

 

 

Fler bilder finns i galleriet!

2 reaktioner på ”Ett, två å tre draghundar!”

  1. Tyvärr är ju kursen mest inriktad på spår. De e svårt att hitta en kurs inriktad på sök för jag hade nog helst velat gått en sån isåfall. Men man tager vad man haver. Tycker det ska bli kul iaf att få träna lite ordentligt med läxor för annars motiverar jag mig inte att träna själv. Sen kanske man kan bilda egna träningsgrupper när man lärt känna de andra deltagarna 🙂 Kul med apporteringskurs! I skåne har de ett jaktinternat för spaniels i april som jag funderar på men de känns lite dyrt så vi får se…

Kommentarer är stängda.