Exkursion och barmarkstävlingar!

 

Efter fem dygn och 350 mil så är vår exkursion över! Vi har åkt södra sverige runt, från Karlstad vidare till Motala, Eksjö, genom Småland till ”havet” Östersjön och Kalmar, längs med hela kusten upp till Båsta och sedan Nissastigen hem igen. Vi har tittat på natur- och kulturlandskapet och pratat om hur historien har förändrat dem båda. Förutom en massa studietjafs så har jag lärt mig att:

 

– Sveriges godaste päron säljs på torget i Simrishamn.

– Aldrig köpa något ifrån matbutiken i Löderup

– I smålands skogar så smyger det omkring en tjuv från 1800-talet

– Ystad har två Statoilmackar

– det är mycket tråkigt att åka bil utan radio

– Statoil har de klart godaste wienerbröna jag någonsin smakat

 – Turning Torso i Malmö inte alls är lika coolt som byggnara försöker framställa det

– Grymt god rökt Makrill finns i Kåseberga

– Ronneby brunnsområde är väldigt vackert by evening

– jag aldrig någonsin, never ever ever kommer att flytta till södra Sverige!!!!

 

 

 

 

 

 

Ingen rast och ingen ro här inte! Så fort jag kom hem i fredags så åkte jag till Årjäng för att hämta grabbarna, hem igen för att lassa in ordentligt med mat i magen och sedan sova. Igår bar det av till Filipstad för att tävla barmarksdrag och om jag säger så här, att vara borta på exkursion där man både sover och äter dåligt är inte en bra uppladdning inför en tävling! Liam fick kämpa för att få oss upp för backarna för den där säcken med potatis som satt på cyklen, hon orkade inte mycket!! Efter ett antal uppförbackar så tänkte jag ”yes, detta måste varit den sista”. När jag sedan i nästa kurva ser ännu en uppförsbacke så känner jag hur all kämparglöd och all motivation bara rinner av mig. Inte en till! Jag kräks ju snart!!

Fy fan, jag var inte särskillt tuff när jag kom i mål om jag säger så…  Liam fick iallefall bästa omvårdnad i form då en utav vattenfunktionärerna kom med en skål vatten å mjölk till en mycket trött Mr Skägg! Vi blev även intervjuade utav någon tidning men eftersom jag hade fullt upp med att försöka andas å prata samtidigt så kommer jag inte ihåg vilken tidning det var ifrån 😉 Vi vann iallefallvår klass!

 

 


Liam precis över mållinjen!

 

Foto: Lina

 

 

Foto: Jan Karlsson

 

 

Lite sömn och riktig mat kan dock göra susen och inför dagens tävling så kändes det mycket mycket bättre! Trots att banan var mer krävande och dessutom längre så kändes det som om jag orkade mer. Liam började tröttna vid 3 1/2 km varpå vi blir omkörda utav en Vorsteh och vips! Massor av energi för är det något som Liam som sagt inte gillar så är det att ligga tvåa. Skägget som då alltså legat i en långsamt galopp nån kilometer inser att här jäklar måste vi springa om vi inte ska komma sist lägger i en växel till och ligger sedan 15 m bakom Vorstehhanen de sista 1 1/2 km enda in i mål! Fick massor av beröm då folk tyckte det såg himla bra ut när vi kom i mål – kul! Vi vann vår klass och när de slog ihop hela BikeWomen, alltså oavsett vilken klass hunden går i, så kom vi tvåa.

 

Helgens tävlingar har varit riktigt bra träningar för Liam, det har varit fullt med folk i skogen, konstiga avspärrningar, hundar som kört fel och då kommit rakt emot oss, vi har fått träna omkörningar, blivit omkörda och fått uppleva möten. Allt har gått som smort och Liam har inte brytt sig något nämnvärt, fotografer är dock något intressanta, utan jobbar vidare – även med en vante inklämd mellan selen och ryggen! Nästa tävling är SM som går om två veckor. Där ska vi tävla emot människor som tävlar maraton, åker vasaloppet en fredagskväll eller vinner MTB-SM. Vi kommer med andra ord få kämpa ordentligt för att ens ha en suck i världen att hänga på. Men det ska faktiskt bara bli roligt att delta även om vi nu med största sannorlikhet kommer sist! Till nästa säsong ska jag dock inte bara fokusera på Liams träning utan betydligt mer på min egna fysik 😉

 

 

Fler bilder finns i galleriet!

 

 

Under natten mellan lördag och söndag så var det dock några som inte kunde skilja på mitt och ditt! En deltagare fick sin vagn stulen på campingen i Filipstad som hon sov på. Har ni sett något så hör av er till Polisen! Här är en bild på vagnen som är stulen:

9 reaktioner på ”Exkursion och barmarkstävlingar!”

 1. Stoort grattis, grymt imponerad av er!
  Men du, vadå inte bo i södra Sverige?!?! Vad är det för fel på Skåne??

 2. Häftigt att läsa om! Grattis till fina prestationer för dig o Mr Skägg! Ni är superduktiga!

 3. Grattis! Ja jag jobbar ju i ronneby och har haft brunnsparken som granne där ett tag, rätt fint! Men vad har du emot södra sverige??

 4. SÅÅÅ DUKTIGA!! å heja mig som har en hund från samma kennel ;)!!
  Så här kommer det; JoJo – godkänt anlagsprov i viltspår! Smaka på den – blod o klöv, mums!
  //ELL

 5. Ha ha ha… du bor ju redan i södra Sverige om man som jag alltid utgår hemifrån (läs Överkalix) 🙂 . Grattis till alla framgångar o lycka till på SM!!

 6. Grattis till fina framgångar! Ni var med på bild i Filipstads Tidning idag så det var nog de som intervjuade dig. 🙂 Lycka till på SM! Kram från oss!

Kommentarer är stängda.