Fåglar, fåglar, fåglar..

Fågel 1

Skatan som igår gäckade oss på joggingturen. Först satt hon mitt på vägen för att sedan flyga bort när Liam kom dundrande. Några sekunder senare landar hon ett par tiotal meter längre fram, mitt på vägen. Liam kommer dundrande och hon flyger upp och fram en bit, om och om igen i nästan 2 km.. Frågan är vem som hade roligast, Liam eller skatan?

 

  

  

Fågel 2

Fågelhundsträning med Karin idag. Vi hade ett riktigt bra pass med alla hundarna där vi gjorde lite övningar, riktigt seriöst och lyckad träning idag! Neo hugger fågeln likt en alkis efter öl och har en jävla fart i söket, lilla rakethunden 😀 Liam fick också vara med, dummysök var jättekul enligt honom, och sen fågelapportering. Han springer ut som en missil mot fågeln, tvärstannar, tar upp den, börjar springa in, tvärstannar, tittar på Karin som kastat fågel, släpper fågeln på marken och börjar göra lekinviter mot den stendöda kajan 😀 Mycket skägg är inte det samma som många hjärnceller!!

 

 

  

Fågel 3

De tre närmaste veckorna ska jag läsa miljögeografi där jag bland annat ska se en film och sedan utifrån ett geografiskt perspektiv besvara ett antal frågor. Filmen heter We feed the world som handlar om just mat och dess inverkan, både miljömässigt och socialt. Bland annat får man höra hur Nestlés chef säger att ”organiskt är inte bäst” och att man har ätit genmodifierad mat i 15 år utan att bli sjuk, därför är det bra. Lika så tycker han att vatten ska ha ett marknadsvärde och inte vara en mänsklig rättighet, då kan vi ju inte lära oss värdet utav vattnet, undra om han tänker likadant om han får spendera ett par veckor som urfattig i Tchad, Afrika? Lite hundrelaterat är ju att samma företag, som alltså är för GMO äger det stora hundfodermärket Pro plan..

 

 

Vidare får man se hur det går till i livsmedelsindustrin, vilket är sjukt skrämmande!! Schweiz importerar till exempel 4/5 av sitt vetebehov utav Indien, ett land där över 200 miljoner människor dagligen svälter. Varje dag slängs det i samma land flera tusen ton bröd som anses vara för gammalt, endast två dagar efter att det bakades! I Madrid finns 25 000 hektar växthus där man odlar vintergrönsaker, alla grönsaker odlas i stenull och inte i jord då man ”inte vet vad jorden innehåller”, undra varför folk är allergiska emot precis allt nu för tiden!

I Dakar, Västafrika, finns en jättestor och känd marknad där man kan köpa grönsaker, frukt och potatis som odlats i Europa men som endast kostar 1/3 av priset av vad en inhemsk odlad grönsak kostar! Därmed kan inte landets bönder sälja eller försörja sig på sina egna varor, det är alltså billigare att importera frukt från EU än att köpa landets egna, tack vare att industrierna här i EU får mångmiljon stöd.. Samtidigt skickar EU ännu fler miljoner i bidrag så att samma bönder som inte kan sälja sina grödor ska överleva – moment 22?

 

 

Den sista fågeln hittar vi i kycklingindustrin, och ja, kan ni äta det så kan ni fasiken titta på det också! Låt oss säga så här, att det ens är tillåtet att behandla kycklingar så där är ju skrämmande, hade hundvalpar eller kattungar fått samma behandling – hujeda mig vilken liv det hade blivit då. Men det här varken ”syns eller hörs” och som alla vet, det som inte syns finns inte…

 

Själva kycklinggrejen börjar efter 1:15 h. Om du vill se i större format, klicka här!

 

2 reaktioner på ”Fåglar, fåglar, fåglar..”

  1. Jag har länge varit glad över min vegetariska diet…

    …men nu verkar det som om jag får sluta äta choklad också. På TV igår visade de att i stort sätt all chocklad vi äter kommer från producenter (i palmolje & kakao leden) som använder sig av barnslavar… ack.

Kommentarer är stängda.