Fartträning

Plötsligt händer det, igår kom solen fram!! Herregud, det var länge sedan vi såg solen nu. Fast jag har faktiskt varit med om värre, i vintras snöade i över 5 veckor – i rad. Det snöade mer eller mindre dygnet runt i 5 veckor! Som snöfrälst så tyckte inte jag att det gjorde så himla mycket faktiskt 😉 Men nu har det inte snöat här utan det har regnat eller varit grått. Men så igår kom solen fram och efter att ha jobbat till kl 14 så slängde jag in hela flocken minus Liam och åkte iväg för ett fartpass. Liam orkar inte springa så snabbt, därför fick han vara hemma med husse.

 

Planen var att köra två sträckor med ett par minuters vila därimellan. Timmie och Ebbe drog medan spanielsarna fick springa lösa. Jag satt på cykeln men hjälpte inte till eftersom fokuset låg på hög fart med lätt belastning, vilket det blir om vi kör med cykeln eftersom den är betydligt lättare och mer lättrullad än ATV’n. Tanken är att Tim och Ebbe ska tävla i Sp2 (alltså släde 2-spann) och då gäller det att orka springa fort samtidigt som man inte får så mycket hjälp av matte.

 

Resultatet blev att första sträckan blev 4,9 km vilket avklarades på 11:09 trots missförstånd i ett par korsningar. Eller missförstånd och missförstånd. Jag sa vänster och hundarna struntade totalt i det och sprang åt alla möjliga håll, de lyssnade helt enkelt inte. Sen tog vi en kort paus där de fick rulla sig i gräset, dricka lite vatten och springa lösa i ca 500 meter innan jag selade in igen. Då blev det 4,3 km som de sprang på 11:06. Banan var lätt kuperad med ett fåtal uppförsbackar samt motslakor och underlaget var nästan uteslutande sand som inte var hårt packad. Medelhastigheten blev alltså 27km/h med maxhastighet på 37 km/h.

Duktiga skägg! Och duktiga spaniels som kan springa i nästan 40 km/h!

 

 

Nu har kylan kommit hit och det har varit minusgrader i nästan två dygn. Det innebär att grusvägarna förvandlas till tassförstörare och vi måste nu socka alla hundar om de ska dra. Imon har jag därför tänkt att låta dem dra kedjor, dvs få ett styrkepass utan att slita på deras tassar och låta dem vänja sig vid det hårda underlaget.

 

3 reaktioner på ”Fartträning”

Kommentarer är stängda.