Flocken fördubblades

Efter tisdagens träning så sa det bara BOOM! På onsdagen vaknade jag för en 10-timmars jobbdag med allergin från helvetet. Det var kanske den långsammaste arbetsdagen i hela mitt liv, det kändes som om den aldrig skulle ta slut. Vet inte hur många toa-rullar jag gjorde slut på men huden på min näsa försvann ganska så fort. Vart kommer allt snor ifrån?!

Torsdagen var lite bättre och efter en heldag på jobbet så spenderade jag och ”valparna” (undra när de ska sluta gå under benämningen valparna?!) ett par timmar på Karlstad Bk tillsammans med Flinga och Anna.

Det råkade vara lydnadstävling på klubben så det blev mest störningsträning och avslappningsträning för jyckarna. Ebbe imponerade stort genom att kunna sitta fot med flera tränande hundar runt sig och kunde utan problem springa iväg till leksaker trots att det sprang BC’s bredvid oss 🙂 Nu har vi visserligen aldrig haft problem med att han springer fram till andra hundar men det är ju inget man kan ta för givet så det var skönt att se att man kan lita på unge herr Ebbe även på hundklubben. Nikki fick mest bara vara söt, som vanligt.

 

Idag har mängden snor och nysningar minskat ännu mer och min näsa är nog väldigt glad för det. Vi började dagen med en dw-promenad där alla hundarna fick dra! För Ebbe var det premiär med selen och 5 kg visade sig vara plätt-lätt. Men 40 minuters träning blev det och flocken var nöjd. Vi har idag även tillfälligt fördubblat flocken när ett par av våra ”grannar” kom på besök! Liam, Nikki, Neo, Ebbe och Timmie fick stifta bekantskap med schäfervalpen Jalle, Dvärgschnauzern Märta och Riesenvalpen Ragnar! Gamla Märta gjorde stelbenta försök till att ragga upp Neo medan Ebbe hade sin soul-mate i Ragnar.

Efter ett par timmar med lek för vovvarna och fika för ägarna så fick Liam och Timmie stanna kvar på gården medan resten av gänget tog en promenad med tre nya hundar. Schäfrarna Ex och Icy samt riesenschnauzern Loke. Mina två storskägg hade kunnat gå med i den gruppen med utan problem men Ebbe är väldigt fäst vid Timmie och även Liam så han behöver göra saker utan sina två äldre idoler. Så, 9 hundar ute på promenad i varierande ålder utan problem 🙂 De behöver inte älska varandra men ska acceptera varandra.

Försök till gruppbild. Inte det snyggaste kortet men alla är ju  med på bilden iallefall 😉 Fler bilder finns i galleriet!

 

Tack till alla positiva kommentarer jag fått ang ett föregående inlägg, det värmde verkligen! Vi kommer klara det här men det kändes gött att få skriva av sig hur besviken och less jag kände mig. Efter att ha gjort det och sen träffat massa härligt hundfolk de senaste dagarna så känns allt så mycket bättre, till och med det extremt starka suget efter fjällen har lugnat ner sig lite 🙂 Tack för att ni finns!