Foderbyte

För lite drygt en månad sedan bestämde jag mig för att testa ett annat foder på flocken. Den största anledningen till det var för att jag ville slippa att åka till Norge för att köpa foder och istället få det hemlevererat till ett hyfsat vettigt pris. Så, vi valde att testa Nordic Färskfoder vilket är ett foder som tillverkas i Sverige och enbart på svenska råvaror. Många har varit nyfikna på varför vi bytte och hur det har gått så här kommer en rapport.

Det gick inte bra alls. Kort sagt.

Det främst, och för mig mest irriterande, var att leveransen inte kom i tid. 3-4 dagars leveranstid blev till slut 11 dagar, från dess att jag skickade in min beställning tills dess att fodret stod på gården. Det är visserligen inte helt Nordics fel men ändock, när jag beställde så hade jag räknat med att ha fodret hemma efter 3-4 dagar vilket innebar att jag hade mat kvar i frysen för 4 dagar. När fodret inte kom innebar det att jag fick åka iväg och köpa fodret i butik, något som gjorde att jag på en vecka la lika mycket i foderkostnad som jag annars lägger på fyra veckor.

Sen verkar inte flockens magar uppskatta fodret öht. De skiter elefanthögar flera gånger per dag och ingen av dem är riktigt bra i magen. Lite skillnad när man är van vid att de annars skiter små golfbollar nån gång per dag mot nu när det liknar ko-blaffor. Underligt ändå eftersom de annars klarar av att äta allt och jag kan annars växla från fodersorter utan någon övergångsperiod utan att det märks någon skillnad. Jag kan till och med växla från färskfoder till torrfoder från ett mål till ett annat utan att något händer men det här tyckte varken skägg-magar eller spaniel-magarna om. Och i å med att det inte blivit bättre efter nästan en månads användning så ger jag upp. Något som också förändrats är att deras kiss luktar väldigt starkt och vi har fått gula fläckar i gräset eller vegetationen där de kissat, om det beror på fodret eller inte vet jag inte men fodret är ju det enda i deras miljö som har förändrats.

 

Det blev alltså inte riktigt så bra som vi hade tänkt oss, så därför kommer vi att byta tillbaks till VoH. Vi får helt enkelt fortsätta att åka till grannlandet i väst för att köpa hundfoder!

 

3 reaktioner på ”Foderbyte”

  1. Mina hundar fungerar inte heller på Nordic. Dock aldrig testat spannmålsfria varianten. Just nu går mina tre på Hallas färskfoder, eftersom det är det enda min kräsna tonåring får i sig. Men jag föredrar VOH varje dag.

  2. Ger också VOH 🙂 Och lite ”Halla”… Men föredrar absolut VOH och det gör min hund med! 😉

    Tycker om att följa Er, Du är så inspirerande!!
    MVH

Kommentarer är stängda.