Foderrapport

Jag lovade ju att återkomma med en foderrapport om Robur, så här kommer den 🙂

Grabbarna har nu käkat Robur sen i april/maj nån gång om jag inte minns helt fel. Anledningen till att vi bytte var ju för att Standart, som vi hade innan, gjorde om innehållet, minskade säcken och höjde priset. Grabbarnas magar rasade, speciellt Neo som gick ner 2 kg och han har annars plåtmage!

Efter en del funderande så prövade vi då alltså Robur, performence, som de nu har käkat i drygt 5 månader. Ville ha något så svenskt som möjligt utan massa konstigt i innehållsförteckningen och då blev vi bland annat blev rekommenderad att pröva.

Grabbarna älskar fodret och det luktar inte särskilt mycket, viktigt för mig. Alla tre verkar ta upp fodret bra eftersom de sätter muskler, är fina i päls/hud och magen funderar som den ska. Timmie är dock något fisig men det är luktfria fisar vilket är helt godtagbart 😉

Grabbarna äter mindre mängd av detta fodret än det tidigare och tack vare mitt medlemskap i Svenska Draghundsportsförbundet så får jag dessutom lite rabatt per säck. När det går åt ett par säckar i månaden så är det inte aktuellt med säckar för över 500 kr styck! (som ofta innehåller skräp dessutom). Dessutom kan jag beställa hem fodret i stora volymer helt fraktfritt till dörren och med bara en eller två dagar som leveranstid!

Grabbarna får förutom fodret även ägggula nån gång i veckan samt lax/vom till frukost ca 2 ggr i veckan. Detta är för att de ska få i sig alla viktiga fetter och allt annat som man inte visste att man behövde vilket man inte får i sig om man bara käkar samma sak. Mycket tillsätts i torrfodret som tex omega 3 men hållbarheten är kort. Då draget dessutom sliter hårt på klor och tassar så vill jag förebygga så långt det bara går!

Så alltså, grabbarna är nöjda och fungerar bra på det. Jag är nöjd men skulle väl kanske önska lite mindre krussiduller i innehållet men man kan inte få allt! Just nu hittar jag inget bättre på marknaden till grabbarna så tills dess kör vi Robur 🙂

2 reaktioner på ”Foderrapport”

  1. Hej, mina äter Robur lamm och ris, mest gör att Elton verkar klara det fodret vädligt bra jämfört med många andra. Men hur kommer du under 500 kr säcken? Jag tycker det är fruktansvärt dyrt. 12,5 kg för 569 kr. Får man mkt rabatt i draghundsklubben? Man kanske skulle gå med bara för att få rabatten?

Kommentarer är stängda.