Foglossning

Så kom dagen, när jag var på väg ut i skogen med hundarna och Moa på ryggen men fick vända. Foglossning och en allmänt risig höggravid kropp sätter numera stopp för att gå i skogen, iallefall med Moa på ryggen. Inte gör det saken bättre att halva skogsrundan ser ut som ett plockepinn efter skogmaskinerna, det är inte helt lätt att gå där då!

Så nu är det barnvagnspromenader och ATV-promenader för att spara min kropp som gäller måndag – torsdag medan husse är borta på jobb och skogspromenaderna får vänta tills han kommer hem. Hatar barnvagnspromenader, känns så himla tråkigt att då där på grusvägen, fram och tillbaka, och det tar sån tid att promenera alla hundar i omgångar. Skogspromenaderna är lika mycket för mig som för hundarna, kanske till och med mer för mig. Det är min tid att rensa hjärnan och samla energi. Men men, inte mycket att göra åt saken. Nu är det visserligen älgjakt här så vissa dagar undviker vi ändå skogen just nu. Tur att vi har vår stora hundhage!

 

Idag har vi delat upp det hela lite. Hela flocken har spenderat två timmar lösa i hundhagen, några har gått barnvagnspromenad, valparna har fått se grannens hästar (som var skitläskiga när de kom galopperandes mot oss) och Ebbe har fått egen promenad bredvid ATV’n. Det är för övrigt något som har är grym på, att springa lös bredvid ATV’n. Han kan springa där hur länge som helst och håller sig jättefint till sin plats, enda gången jag sätter koppel på honom är när vi ska korsa stora vägen eller av respekt när vi får möte med något. Oftast stannar jag dock bara och då hoppar han direkt upp med framtassarna på fotstöden så att jag kan hålla honom lätt i halsbandet för säkerhetsskull. När vi ska starta iväg så går det lugnt och fint till också, men det är klart, då har vi ingen dragsele på…

Förbaskade Fläbbe..

 

 

(Moa sitter inte i korgen när vi kör men ska jag ta kort så får hon sitta där så att hon är kvar på samma plats en liten stund iallefall 🙂 )

 

Moa uppskattar ATV-turerna mer än barnvagnspromenaderna. Det räcker med att jag säger att vi ska gå till garaget och hämta fyrhjulingen så blir hon helt exalterad. När jag backar ut så står hon utanför och stampar med fötterna och vill komma iväg. Känns som om vi lyckats där 😉