förändring kommer ifrån en själv

Jag spenderar nån timme eller två framför datorn varje då jag läser och svara på mejl, kollar in vad som hänt på ett par forum, söker ett lite info om nåt eller läser bloggar. Något som jag dock dragit ner på kraftigt de senaste är just det sistnämnda, läsning av andras bloggar, av den enkla anledningen att det bara klagas och är allmänt negativt – något som jag inte vill ha i mitt liv.

 

 

De bloggar som jag numera inte besöker handlar till stor del om hur pissigt livet är. Visst kan alla vara lite deppiga ibland men nu är det alltså frågan om från veckor till månader av evigt klagande. Det är allt ifrån människor som är missnöjda med jobb, utbildning, hälsa eller kärlek. Själv förstår jag inte vad problemet är, varför väljer man att fortsätta leva olyckligt?

Ni som är missnöjda mer ert utseende eller hälsa, sluta sitta där framför datorn med en stor coca-cola och chipspåse, ta ut er (tillika överviktiga) hund på en ordentlig långpromenad eller köp ett träningkort och ät mer frukt – en riktigt bra början på lösningen! Om du inte trivs i ditt förhållande, gör något åt det istället för att sitta å blogga helt öppet om hur olyckliga du är i ert förhållanden, hur dålig pojkvännen (tillika ibland även pappan till era barn) är som jobbar dygnet runt för att kunna betala dyra hundar, hästar, hus, kläder och bilar åt er! Om jobbet eller utbildningen känns tråktigt – byt!  Är ekonomin tajt, se över den, vidareutbilda dig eller kanske är det läge att ta sig ett lönesnack med chefen? Om det nu är så jobbigt att skotta uppfarten så flytta ifrån huset. Ja, det finns svar på de mesta om man bara slutar ser till problemen och istället fokuserar på lösningar.

 

Nu vet jag att det inte riktigt är så enkelt, men att bara sitta på rumpan framför datorn och spy galla i bloggen kommer absolut inte lösa något utan det är faktiskt ert egna ansvar att ni trivs med ert liv! Ingen annan kommer att fixa till livet åt er! Tänk om ni tog all den energin som ni dagligen lägger på att gräva ner er själva djupare och djupare samt alla negativa tankar för att istället tänka positivt, omge er med glada människor och gjorde saker som ni tycker om – vilket underbart liv ni skulle ha!!

 

 

Hörde för ett tag sedan att det finns en förening som funnits sedan mitten utav 1980-talet som heter något i stil med ”vi som hatar vintern”, en helt seriös förening med styrelse och allt. Hatar man vintern så mycket att man startar en förening, eller betalar för att vara medlen, och dessutom bor i Sverige så måste man väl vara riktigt korkad eller? Hjulet snurrar men hamstern är död – stendöd!

 

 

 

Själv är jag rätt nöjd med min tillvaror, visst ett par dagar innan studielånet kommer så kontot helt tomt men det är inte hela världen då jag har en massa andra saker i mitt liv som gör mig lycklig. Underbart knasiga vänner, en härlig familj och två hårbollar som förgyller min vardag. Att jag dessutom är frisk borde väl i sig vara en anledning till att vara lycklig, speciellt då jag i veckan fick höra att en vän drabbats av cancer.

 

Livet är alldeles för kort för att gå omkring och vara olycklig – tänk på det…

Hoover

10 reaktioner på ”förändring kommer ifrån en själv”

 1. Vem har sagt att alla som klagar är olyckliga? Det kanske är deras egna hobby?! 😉
  Har för mig att det var en ABBA- medlem som sa att ”svenskar tycker om att vara lite sorgsna ibland”. Kan tro att det stämmer bra på många… 😉

 2. Hahaha! Jag är typ mästare på att klaga! 😀 Iofs, en del kan jag inte göra något åt, som ekonomin. Men jag försöker att bita ihop och leta boende i Örebro, för att spara pengar och få det allmänt bättre. 😀

  Men du har rätt, allt börjar och slutar med en själv! Även om det tar tid så kan man få till en förändring i livet om man bara försöker. (Att min hund är lite efterbliven kan jag dock inte göra något åt, men jag försöker att göra det bästa av situationen och ge honom den kärlek och omsorg han behöver. ;D)

  Sv; Ah, hatar när man verkligen vill kunna fota/filma, men ljuset inte räcker till…

 3. Fin bild! Hade det varit ett riesenöga kunde det passat in på mitt kennelnamn!
  Hälsn. Ulla

 4. Hej hej, ja det är kul. både wille och jag har saknat det! Vad tränar ni på för fågel?

  Visst är det skönt att spy ur sig ibland men att konstant gnälla, och dessutom över saker man kan förändra, känns grymt destruktivt och slappt! heja dig som höjer rösten:)
  må gott

 5. Gillar ditt inlägg 🙂 Känns som min filosofi att har man problem så löser man dem! Men ibland är det ju bara skönt o få klaga lite och få ur sin frustration så kan man tänka på annat sen. Men jag kan inte sluta förvånas av hur pass PRIVATA personer är i sina bloggar. Jag håller mig till att vara rätt allmän och inte skriva om vissa saker, något måste man ha för sig själv oxå!

Kommentarer är stängda.