frågor!

Har fått ett par frågor som jag svarat på och som jag även tänkte lägga ut här i bloggen 🙂

 

Fråga – hur gör du startträningar?

Svar – Jag har gjort lite olika. Antingen så har jag kört på agilitystuket, dvs lagt en skål med godis eller leksak längre fram, ställt hunden och helt enkelt sagt ”klara, färdiga, KÖR” och sen rusat iväg mot skålen, om hunden nu råkar vara vältränad så att den sitter kvar så ger jag den inget kommando när jag stannar den och hejar sedan på den medan jag springer mot skålen. Då får man fokus framåt medan du som förare kan placera dig bakom hunden. Har även sprungit med hunden i baggenbälte utan skål eller leksak framför på klara-färdiga-kör, tex vid intervallträningar uppför backe eller liknande så att jag kan vara bakom. Ett annat alternativ är att redan ha en inlärd hund och sätta den bredvid nybörjaren så lär de av varandra

 

Fråga – har du några tips på bra cykel. inte kickbike, utan en cross cykel typ som man kan åka i terräng och hund drar framför?

Svar – Jag har två cyklar, båda av Mountainbike modell. Fungerar skitbra! Den ena var lite billigare, låg på drygt 2500 kr har jag för mig och fungerar alldeles utmärkt. Det enda felet på den är att den har vanligt V-bromsar vilka snabbt slits ut. Den andra kostade ungefär det tredubbla, är av bättre kvalite, är lättare och har dessutom skivbromsar vilka är mycket mer effektiva! Båda är av märket PEAK och köpte på sportex har jag för mig. Du behöver inte ha någon speciell cykel för barmarksdrag men jag personligen föredrar lätta cyklar (varför dra på massa onödig vikt?) med skivbromsar och stötdämpare fram!

 

Fråga – Vad är det för midjebälte och selar plus koppel du har när du springer med dina skägg? Tänkte jag skulle springa med mina och du såg så himla rutinerad ut, så tänkte att du vet vad du håller på med!

Svar – Jag har ett midjebälte från Baggen (baggenbälte) där jag köpt till en öppenkrok samt benremmar. benremmar är ett måste, annars åker bältet upp på ryggen och det är varken bra eller bekvämt! Eftersom bältet har inbyggd expander så har jag bara ett vanligt koppel när jag springer med dem, springer jag med Neo så har jag en lina med expander eftersom han är så liten och expandern i bältet är riesenanpassad 🙂 Selarna kommer från dragråttan.se, helt klart de bästa selarna som jag haft! De håller formen och får man en måttanpassad eller hittar en standardstorlek som passar så sitter de som ett smäck! Liam har en måttanpassad medan Timmie har en i standardstorlek, storlek ”grön” , tror att det är nr 7. Jag använder deras R-sele eftersom jag tycker att den sitter bäst på en riesenkropp. Den åker inte ned och trycker på skuldrorna som vanligt X-selar kan göra!