Fullspäckad helg!

 

Lördag morgon – träning med Karin
Träffade Karin vid halv 9, vi har karaktär vi!, för att träna lite lydnad och apportering innan det var dags för jobb. La upp en liten störningsbanan bestånde av apportbock, kamptrasa, dummy och en skål med mat där man skulle gå i en serpentin med hundarna i fot, inte alltid helt lätt 😉 Neo tyckte dummyn var väääldigt lockande medan Liam överraskade då han struntade i alla frestningar!

 

 

 

Lördag kväll – Bullbak efter jobbet!

 

 

 

Söndag morgon – Räddningsträning
Neo fick köra dubblapass medan Liam bara fick agera vallningshund och träna hantering vilket gick superfint, skönt att se att han kanske inte har tagit så mycket skada utav tappet på slutprovet! Neo fick börja sitt pass med en minnesbild för att sedan skickas till små sökområden men även springa i ett mer friare sök, något som jag inte testa på honom förut, där han gick in i ett fint spanielsökmönster framför mig! Två legor blev lite svårare vilket är något han går igång på, när något blir svårt då lägger han i den sista växeln och kör ännu hårdare!

Den här arbetsställningen kommer att ge matte ryggproblem..

 

Bergsgeten klättrar upp i jakt på figgen!

 

 

Söndag eftermiddag – Träning med Karin
Blev en sväng in på Sörmon där vi träffade Karin och hennes brudar. Först lite uppvärmning innan vi begav oss av in i skogen, Liam gick med wp-selen och dryga 30 kg efter sig. Neo fick träna lite  jaktsök med bollar innan det blev apportering av kråka! Eftersom Neo agerar brukshund-standin så fick naturligtvis Liam agera fågelhunds-standin!

Liam leker med bollen som han hittade igår

 

Karin och Mira tränar apportering

 

Neo i sitt rätta jag

 

Liam apporterar fågel han med!

 

Liam får lite kroppsarbete

 

 

 

Söndag kväll – Slappning på hög nivå
Efter att ha plockat upp Misty som ska bo hos oss över veckan, medan matte Sanna gör minilumpen, så somnade grabbarna nästan stående i matskålarna!

 Fler bilder finns självklart i galleriet!

 

Föresten, igår kväll gav jag bort min torktumletid i tvättstugan till en tjej som hade massa blöt tvätt. I morse kunde jag öppna bakluckan på bilen, något som inte gått sen kylan slog till i december! Goda gärningar lönar sig – karma!

2 reaktioner på ”Fullspäckad helg!”

 1. Hej!

  jag har lite frågor och funderingar kring räddningshundsproven. Du kan väl maila mej så kan jag ställa lite fler frågor.

  Har själv precis gjort delprov 1 och har funderingar kring delprov 2 osv.

  Maja och Link

 2. Härlig full ös under helgen ni har haft! *tummen upp*

  Älskar verkligen er blogg, för det händer alltid något nytt – dessutom underbara bilder!

  Jag jobbar på en hunddagis där finns en svart mellanschnauzer, tänker då på Liam när jag ser honom (vet det är olika ras, men liknar varann förutom storleken) 🙂

Kommentarer är stängda.