Fulufjället

Jag såg ett program av Real Housewifes för ett tag sedan där en kvinna fixade en resa till marrakech för några utav sina vänner. Sol, bad, lyxboende med egen swimmningpool och egen stab, så klart. Själv bjuder jag in mina vänner till en stuga på ett fjäll, dit inga vägar går och där det varken finns el, rinnande vatten och alla behov görs på ett utedass – i minusgrader 🙂

Vårt mini-fjäll-semester började på fredagen då jag och Anna kämpade oss uppför fjället. Eller jag kämpade inte så mycket, jag stod mest bara på släden. Anna och grabbarna kämpade däremot med släde och skidor uppför fjället.

Väl framme installerade vi oss i vår lilla stuga vid Rörsjön med hundar och packning. Två nötter från betongdjungeln försökte sedan komma på hur gasköket fungerade, men utan resultat. Middagen grillade istället i kaminen och intogs under diskussioner om både det ena och det andra.

Lördagen bjöd även den på strålande sol och strax innan 10 var släden återigen packad fast nu bara med Annas prylar och vi begav oss ned för fjället igen. Endast en vurpa för min tvåbenta resekamrat och trots att hon bitvis var något frustrerad så var det med ett leende som hon slutligen stod på parkeringen!

Anna byttes ut emot Karin (att få alla att kunna samma helg är svårt, att få alla att kunna samma dag är ännu svårare!) och släden packades med Karins prylar och vi for upp på fjället igen.

Väl framme igen var det dags för en välförtjänt fika i solen. Vovvarna fick ligga inne och vila medan Neo fick ligga i slädsäcken, en trött men lycklig cocker snarkade högt.

Som vanligt så avhandlades allehanda världskonflikter och i-landsproblem. Vet inte om vi löste något eller om vi bara fick fler frågor än svar men trevligt hade vi innan vi somnade rätt tidigt, gamlingar som vi börjar bli 😉

Söndag och det var dags att åka hem även för mig och grabbarna. Idag tog vi en längre väg hem då det ännu en gång bjöds på strålande sol och bara lite lätt vind.

Liam och Neo jobbade fint hela dagen medan Timmie hade lite magproblem vilket gjorde att koncentrationen tröt lite. Han fick sedan flyttas bak i spannet så att Liam fick gå själv i led för att hålla tempo och fokuset. Intressant hur mycket en bra ledarhund betyder. När Timmie gick i led och fokusen försvann så stannade allihop, när Timmie sedan flyttades bak och Liam fick gå först så gick Timmie in i följa-efter-mode och bara gick, gick och gick.

Solen värmde bra och det var tur att det blåste lite för annars hade det blivit lite väl varmt även för våra hundar! Vi gjorde ett par korta pauser för att kolla rutten samt klä av/klä på beroende på om vi var nere i nån dal eller uppe på nån topp. Neo svalkar sig på sitt egna sätt!

Vi var lite osäkra på hur spåren egentligen skulle se ut men vi hade tur och de var bra grundade med skoter som gjorde att de höll för mina stora pojkar!Helgens etapper blev inte så långa men med en fullpackad släde med dåliga medar så blev det iallefall styrkepass istället för fartpass! Fredagen bestod av 7 km, lördagen 14 km och söndagen 22 km så visst har de jobbat lite i helgen. Nu vilar vi ett par dagar och laddar inför att föräldrar och svarföräldrars ankomst!

Tack för en trevlig helg tjejer!

Fler bilder finns i galleriet!