Fysförslag

För mig är fysträning just träning, inte promenader. Promenader är, för mig, tid till att tömma hjärnan, filosofera över något och låta hundarna vara just hundar. De får tugga på pinnar, äta gräs och bada i pölar.

Så, lite förslag på fysträning för hund kanske skulle vara bra att ha när fantasin tryter!

Dra kätting (Länk – Att dra kätting)
Dra cykel, kickbike, vagn, släde
Dra matte (cani-cross)
Springa intervaller
Backträna
Lösspring
Skritt-träning
Terränglöpning
Sandgrop
Simning
Bära väska
Balansera på tex yogaboll, stockar, stenar.

 

Hundförslagen kan dessutom kombineras i många varianter!

Skritt-träning + väska
Skritt-träning + sandgrop
Dra kätting + sandgrop
Dra kätting + terränglöpning

 

För föraren finns ju också flera olika träningsformer som kan kombineras med hundens. Löpning, kickbike, cykla, backträning, intervallträning, simning eller varför inte bära en väska eller dra lite kätting?

 

Personligen har jag ju lite svårt för gym, jag gjorde det i vintras då jag inte kunde springa ut men annars nä… Jag ser liksom inte grejen att först vara på gymmet i en timme och sedan träna hundarna i en timme. Därför kan man ju kombinera hundens träning med förarens träning!

Terränglöpning + CaniX
Lösspring för hund + kickbike för matte/husse
Dra kätting för hund + terränglöpning för matte
Dra kätting för hund + kickbike för matte
Backträning och dra kätting för hund + backträning med väska för matte

Vill man träna lite styrka och har som jag en liten hund kan man slänga upp den lilla hunden som ett ok på axlarna och göra utfall! Det känns mycket i benen vill jag lova 🙂 Neo då? Ja, stackarn är ju van att matte utsätter honom för mycket konsigt!

Kom ihåg att sätta upp rimliga mål, oavsett om det gäller din egna träning eller hundens! Tro inte att du ska orka springa 5 km om du aldrig tidigare sprungit. Börja med att försöka ta dig runt elljusspåret på 2,5 km, gå lite, spring lite, gå lite och spring lite om du inte orkar springa hela tiden. Börja lätt och bygg din kondis, din styrka och framförallt, ditt självförtroende och välmående 🙂

5 reaktioner på ”Fysförslag”

  1. Bra med tips och pepp! Det uppskattas.
    Jag är lite som du fast inte lika motiverad och uppfinningsrik. Min draghund har löpningspaus nu, för att utvärdera stressen lite. Och då blir matte inte alls sugen på att ge sig ut och springa ensam. Men vi ska ut i skogen och träna på att lyfta på fötterna och leta upp nån backe att lära draghunden att gå rakt med selen på.

  2. Hej! Att låta hunden dra vikter är något funderat på. Men hur är lämpligt att börja, med hur stor last? hur tänker du kring detta?
    Intressant sida! 🙂

Kommentarer är stängda.