Så va guldet taget!

Då så. Grabbarna och Singha gjorde mig inte besviken idag heller 🙂

Till skillnad från igår så hade vi idag ingen paus i startlistan utav idag kördes tävlingen med 1 minuts intervall. Ordningen berodde på hur man placerade sig under gårdagen totalt sett, alltså inte bara i gruppen. Därmed gick vi ut med ett A-spann framför oss och ett huskyspann bakom oss!

20130124-165628.jpg

Hundarna kändes pigga i starten och vi for iväg med bra fart! Första varvet höll de en jämn fart och vi hade inga incidenter på vägen vilket var himla gött. Vid varvningen hade funktionärerna ställt sig som en vägg, på rätt sida, vilket gjorde att vi kunde ta 90-graders kurvan, åt rätt håll, utan några större problem! Även andra varvet gick problem-fritt! Singha kändes lite trött idag men jobbade på fint. Neo var energiknippet själv, likaså Timmie medan Liam också kändes som vanligt. När vi kommer ner till skidstadion så är hundarna ännu en gång lite störda av all uppmärksamhet men jobbar på bra. På väg in på skidstadion får jag dock ett lintrassel som gör att jag får stanna och reda ut, missade ett par sekunder på det men med tanke på att vi hade fyra minuter tillgodo sen igår så kändes det som om jag kunde ta den förlusten av de sekunderna.

Hundarna får kommando att starta och vi kör vidare och in i mål till ljudet av en speaker som säger att jag har en valp (?) med mig in i målet… Hmm. Det där speakerunderlaget som jag lämnade in i god tid verkar inte ha blivit använt riktigt som det skulle 😉 Efter avslutat lopp fick vovvarna sig en promenad innan det var dags för ”bencermoni” då den riktiga prisutdelningen är i morgonkväll. Timmie och Neo fick komma upp på pallen och agera modeller för fotograferna. Efter avslutad cermoni fick resten av teamet komma upp för mer fotografering innan det var dags för mig och Liam att bli intervjuade av SVT och Riksidrottsförbundet. Liam har tydligen nån diva-gen i sig då han satt stencool på pallen och vägrade att ge några som helst kommentarer förutom en blick som sa: ”hur det känns? Jag vann! Såklart!! Vad tror du själv?!” Åhh, min lilla liam 🙂

Ja, vad ska man säga? Ett ganska gött lopp där hundarna gjorde det de skulle och jag inte ramlade! De hade en jämnare fart idag även om de gick drygt 50 sekunder långsammare än igår. När jag kollade på resultatslistan så ser jag dock att alla spann förutom två-tre stycken har gått ungefär lika mycket långsammare idag jämfört med igår så det var inte bara vi. Banorna på Lugnet har en del backar som suger energi men jag är sjukt nöjd med mina icke-draghundar 😀

20130124-165609.jpg

Något som jag däremot är besviken på är sändningen av racet på SVT-play som jag nu sett så här i efterhand. Det var fullt fokus på A-hundarna, nån enstaka C-hund fastnade på bild men inte en enda B-hund. Inte heller förklarades det ang de grupper som hundarna är indelade i här i Sverige och jag har redan fått ta emot ett antal förvirrade frågor från folk som inte förstod varför de bara visar EN vinnare när SM i 4-spann faktiskt har TRE!! Ja, fråga mig inte gott folk varför det är så. Jag får ofta sagt till mig att det är så kul att se både skäggen och Neo på tävlingar för att man då kan visa allmänheten att sporten är för alla. Här har vi världens chans att visa att just sporten är för alla, att man inte behöver köpa sig en fågelhund eller fågelhundskorsning utan att det faktiskt går att köra med sin spaniel, retreiver, riesen, schäfer eller vad man nu må ha där hemma. Och vad ser man i bild? Jo 20 nyanser av vorsteh. Men, sporten har iallefall fått en hel del uppmärksamhet under dessa två dagar vilket är ett steg i rätt riktning! I förlängningen kanske det innebär att man faktiskt visar den fantastiska bredden som sporten har och som gör den så otroligt rolig!

Tack Karin och Håkan för lånet av Singha och tack Lina och Solveig som var med som medhjälpare och morsor!

Fler bilder finns i galleriet!

45 reaktioner på ”Så va guldet taget!”

 1. Härligt, stort grattis!!

  Som jag glodde på sändningen, väntade, väntade, väntade… så sa de tack och hej! Va fan, ni glömde ju en klass!

  Ni var bäst i alla fall, det är huvudsaken! 😀

 2. Jag blev lite besviken av att inte få se er på svtplay, men jag blir så inspirerad och imponerad av dig och hundarnas prestationer och motivation! En riktig förebild är ni!

 3. Ni är gaaalet duktiga!! GRATTIS!!! 🙂 jag har hållit tummarna för er idag men blev besviken när man inte fick se er på svt, play !

  Hon som hade pappan till mina flattar skrev såhär på fb: häftigaste? ojämnaste spannet som var 3 riesen och 1 jaktcocker!!!

  Kan vara kul att höra för dig 😉

 4. Härlig läsning! Ett stort grattis och jag bara älskar bilden med den stolta skäggfarbrorn på första plats!!! Sen som du säger, otroligt kul att se variation i spannet som den andra bilden är bevis på!

 5. Jag reagerade precis på detsamma, varför har de inte visat en endaste B-hund? 🙁 Men men, grattis till er och du har rätt, diva-Liam presenterade sig ascool 😀

 6. STORT GRATTIS till er, är så imponerad av er alla men speciellt ”lille” kampcockern, vilken kämpe. Tycker också att det var tråkigt att ni inte var med på svt play, ni hade väl varit ett perfekt ekipage att visa upp för allmänheten, för att visa att vilka hundar som kan vara draghundar. HEJJA!!

Kommentarer är stängda.