Halloweendrag!

Idag har jag och grabbarna tagit oss en sväng till Karlskoga för att vara med Halloweendraget, arrangerat utav Karlskoga Bk!

 

 

Liam var anmäld till tävlingsklassen och efter att ha provkört honom igår så ansåg jag att han var fit-for-fight igen efter ett par dagar med vattensvans! Han var taggad (nähä!) och gick riktigt bra på banan trots att jag själv inte riktigt är 100%, förkyld och ont i halsen men va fasiken – här körs det ändå!

 

Liam verkar dock vara något otursförföljd för idag hade vi tre lösar hundar i spåret, var av två rottisar! Karlskoga Bk hade gjort ett jättejobb med att spärra av alla vägar in till banan och hur den kvinnliga ägaren kunde ha missat dessa avspärningsband är för mig omöjligt att förstå. Hon stod dessutom 10-15 meter innan för avspärrningsbandet så hon hade inte missat det, bara helt enkelt struntat i det. Iallefall, efter incidenten på SM så kan ni själva tänka er hur jag reagerade när jag kommer runt en kurva och ser en stor rottis upptäcka oss och sätta av i full karela mot oss. Om jag uttrycker mig så här, nu i efterhand så mår jag lite dåligt över vad jag sa till kvinnan. Ghetto- AC från Bifrost kom nämligen fram vilket innebär STORA BOKSTÄVER där vartannat ord är en svordom, könsord eller annat nedvärderande uttryck. Mamma hade avsagt sig moderskapet där på stört om hon hade hört mig..

Kvinnan fick iallefall tag i hanen, vilket var tur, medan tiken var en hårsmån ifrån att få ett par kängor i huvudet vid flera tillfällen. Liam tog det hela med ro, stackarn vågade väl inget annat med en morsa på krigstigen, och när jag väl manade på honom igen så gick han förbi rottishanen som då har fragma i hela munnen, ögonen ser ut att ploppa ur skallen medan han slänger sig ut för att bita med bara nån decimeters avstånd om inget hade hänt.  Folk säger ibland att riesens har teflonminne, allt bara rinner av, och ja – ibland är det där teflonminnet sjuihelvetsbra! Fy fan vilken hund jag har! Det är fan inte alla riesenhanar som skulle ta en sån situation så jäkla bra som han gjorde! I lööööv my Liam!

 

Jag var första startande och ingen utav de övriga tävlanden såg kvinnan eller hundarna något mer 😀

 

 

Neo debuterade idag i nybörjarklassen 😀 Har aldrig sett eller hört talas om att någon kört med cocker så han är väl den första! Neo kan vara lite känslig i vissa situationer så inför hans officiella debut längre fram i år så ville jag först prova och se hur han reagerade. Hur reagerade han då? Ja, inte med att bli låg iallefall 😉 Han ville bara iväg och gjorde flera startförsök! När vi väl gick i mål så möttes vi utav en hel familj som ville klappa och mata den snabba lilla hunden, de hade nämligen också jaktcocker!

 

Vann båda våra klasser och om jag inte minns helt fel så hade vi även den snabbaste tiden, eller om det var den näst snabbaste. Kul, även om tävlingsmänniskan i mig grämer sig över den minut som vi stod stilla innan rottisjäklarna var infångade och avspåret, då kunde vi ju fått en ännu snabbare tid! Men men, grabbarna fick varsitt pris som innehöll tuggben så de är iallefall supernöjda!

 

 

Tusen tack Karlskoga Bk för en jättebra arrangerad tävling med supertrevliga funktionärer 😀

 

 

 

Diskuterade lite med Herr Sanfridsson, herrn som alltså sitter i SBK’s draghundsgrupp, om hur man ska kunna få meriter på sin bruksras när man tävlar barmark. Som det är nu så kan man inte få någon merit i barmarksdrag som man kan få i ”snödrag” alltså S(Drag)CH, så trots att jag och Liam vunnit alla tävlingar förutom SM så har han enligt SBK/SKK inga meriter i detta. Har man bruksras så ska man inte bara åka efter hunden utan man ska köra hund, dvs kunna styra den och hunden ska ha en belastning (kör man skidor så drar ju hunden även en pulka). Jag la in kickbiken som förslag, där blir det en annan belastning eller tyngd för hunden än om man kör på cykel. Att kicka är betydligt mycket mer jobbigare än att cykla! Om ni har några förslag, små som stora, på hur man ska kunna meritera sin hund i barmarksdrag så släng in en kommentar eller mejla!

 

 

 

Tog inga bilder alls idag men det var ett par människor på tävlingen som hade objektiv som kostar säkert dubbelt så mycket som min bil, jag hoppas att få bilder ifrån dem 🙂

 

Så här såg det iallefall ut när vi kom hem – soffläge!

4 reaktioner på ”Halloweendrag!”

  1. Grattis till båda vovvarna m matte. Vad fint att vinna båda loppen. Vad trött man blir ibland på folk som inte kan ha kolla på sina hundar och prompt ska förstöra en tävling :-(. Kul att ni ändå fixade det så bra.

  2. Hade ingen aning om att det var tävling här i mina trakter. Jag bor knappt en kvart från Höör. Hade tänkt tävla med Albin den helgen men det går att ändra! Hade varit himla kul att se er live!

  3. Grattis till dubbeln 🙂
    Vad fin kick-biken ser ut. Visst var det minst lika härligt i Kosta som det ser ut på bilderna. Så nästa år måste du åka dit.

Kommentarer är stängda.