Hamar Hundkörarfestival

I helgen går Hamar Hundkörarfestival av stapeln inte alls särskilt långt ifrån oss 😀 Tanken var först att jag och grabbarna skulle vara med å tävla men ju närmare sista anmälningsdatum vi kom desto mer lyste B-hundsekipagen med sin frånvaro. Att betala 500 norska kronor + 60 mil i transportkostnader för att tävla själv är inget jag gör. Jag kollade startlistorna och av drygt 160 startande så finns det inte med ett enda B-hundsekipage, i någon klass.

Alltså, det är så jäkla tragiskt så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vart är alla duktiga schäferförare och malleåkare? Det jag dock frågar mig mest är , vart är alla grönländare, samojeder och alaskan malamutes? Att det finns duktiga B-hundsförare vars hundar inte är av polarras vet jag men drag är ju ändå de polara-rasernas specialite, men varför visar man inte detta på prov? Jag har hört argument som att man hellre tävlar på den egna rasklubbens tävlingar och det köper jag. Men i nästa andetag brukar det sägas att det är så tråkigt att tävla på andra tävlingar för där finns inga polara-raser. Eller att det är så tråkigt att folk som vill hålla på med drag skaffar andra raser än Grl, AM eller Sam. Är det så konstigt då? Man ser ju fasiken aldrig dessa raser på tävlingar! När man kör på SPHK’s tävlingar så predikar man redan för frälsta ju.


(http://www.hamar-trekkhundklubb.net)

 

Iallefall, för oss blir det som sagt inget Hamar. Vi ska ju dit för att titta och heja på våra C-hundsvänner men inte tävla. Vi satsar istället på Sveg nästa helg och sen SM! På SM ser det inte heller så kul ut bland B-hundarna tyvärr. I slädhundsstil är vi två ekipage anmälda och i tjejklassen nordisk stil tre 🙁 SM går i Falun vilket gör att det är massor av B-spann som inte har särskilt långt till SM:et, som är ett prefekt tillfälle att göra reklam för sin ras och sin sport – oavsett placering! Jag tycker det är skittråkigt att fler inte tar tillfället i akt och tävlar med sina hundar.

Man hör från polarhundsägare att deras raser är bra på deras arbete och ett SM där sporten får massor av tv-tid, som detta SM kommer att få, hade varit ett perfekt tillfälle att visa det! Så, upp till bevis B-hundsägare! Anmälan går ut på söndag så ännu finns tid till att anmäla!! Än så länge är det 6 riesenekipage anmälda så det lutar åt att riesenschnauzern blir den dominerande bruksrasen, ännu en gång!! Go Team Skägg!!

4 reaktioner på ”Hamar Hundkörarfestival”

  1. trist att isf behöva tävla själv 🙁
    Lycka till på SM ! KÖR HÅRT ! Vi sattsar på barmarks SM istället eftersom att vi varken har ett spann, en släde eller en duktig matte på skidor 😛

  2. Ja jag har nog hundar som skulle göra rätt bra ifrån sig men är kass på skidor o för dåligt med snö o åkmöjligheter här nere som du vet. Vore inte fel med riktig vinter o spår där man får Haglund med!

Kommentarer är stängda.