Hamnsök!

På lördagar brukar ju det vara skogssök med ”Hammarö-gänget”, som jag visserligen tror till största delen består av icke-hammarö medlemmar, men då skogen är tungsprungen så fixade Annika in oss Kristinehamns Hamn 🙂 Då  vår grupp inte hade några planer för eftermiddagen, läs: tränar hellre hund än lever ett ”vanligt” liv, så körde vi två pass. För mig med två vovvar betydde det då att jag kunde köra båda grabbarna!

 

Neo går som en iller på speed oavsett vad det är för underlag eller miljö. Han har verkligen kommit lång i själva skickandet, körde minnesbild på första men sen hade jag inga problem att skicka honom rakt ut utan att han hade fått sett någon där, han har börjat förstå att där morsan pekar så finns det nån! Markeringarna var supersnygga och han kampade tjusigt med Jenny, som jag tror att  han inte träffat förut, eller iallefall inte lekt med.

 

 

Medan de andra körde så var Liam väldigt olycklig i bilen så därför fick han komma ut å köra när det var dags för omgång två. Kändes väldigt gött att bara kunna köra honom utan att behöva tänka ”nu måste vi träna det här och nu måste vi får ordning på detta”, utan bara köra för att det var kul! Istället för att känna mig stressad inför kommande prov och bli frusterar när han gör fel så kan jag istället fråga honom om han verkligen tror att Annika sitter inklämd mellan takbalken och plåten, ett utrymme på ett par milimeter, och sedan gå vidare  😉  Liam tyckte det var väldans lattjolajbans och han var förvånandsvärt kontaktbar för att inte ha kört ett riktigt sökpass på ett tag, lite kan själv var det allt men inte alls så mycket som jag hade förväntat mig. 

Förutom att köra sök fick vi även uppleva en räddningsaktion av brandkåren då Neo hittade en hare som hade ramlat ned i en brunn, nej det var inte han som jagade ner den. Brandmännen kom dit och efter lite trixande fick de upp den lilla stackaren, vem vet hur länge han hade suttit där? Neo fick vara med vid upp-plockandet då jag tog tillfället i akt och tränade stadga, när haren släpptes fri satt Neo som en staty – med väldigt stora ögon!

 

 

Tack för idag sökgruppen och tack för hjälpen med filmning och fotografering! Fler bilder från dagen finns i galleriet, ni vars hundar finns med får naturligtvis plocka bilderna till bloggar eller hårddiskar!

8 reaktioner på ”Hamnsök!”

 1. Det var så jäkla kul! Och räkna med att jag kommer att sno bilder 😉
  Neo var verkligen helt grym, och nej vi har inte lekt förut, aldrig figgat för honom heller. Han måste ha utvecklats massor!
  Bra att du bara hade kul med Liam idag utan press. Press är skit 🙂
  Det funkar bättre med roligt!

 2. Så kul ni haft. Han går kanon, Neo. En annan fråga; du skriver kommentar på Helens blogg om ett läger i Norrland som är prisvärt och innehållsrikt. Är det Sandölägret du menar? Eller finns det något annat läger? Har tänkt att åka på Sandö i några år men det har gått och fått ihop det praktiskt. Du får gärna berätta mer. Ha det mysigt i solen!
  Lina & Bibbi

 3. Förutom att han är skitsöt och gôrduktig sökhund så räddade han ju faktiskt livet på den stackars haren idag. Inte troligt att den hade hittats annars. Dagens hjälte var han!

 4. Ser kul ut de där! Hur gör du med rullen? Lägger du den i närheten av personen eller får han den av människan han hittar? Vill oxå börja träna sök! Men jag får köra lite uppletande tills vidare till jag har hittat nån grupp o träna med 🙂

 5. Duktig Neo som inte bara fixar söket utan räddar harar också! Tur att den fick komma upp! Ja det är ett härligt sökgäng som håller igång! Verkar ju va ett sätt att värva medlemmar om inte annat! =)

 6. Såg ditt inlägg i Helens blogg. Ang räddningsområdena. Vi har finkammat regionen runt lägret och det finns INGA andra ställen att köra på. På skapligt avstånd. Men om nån vet nåt ställe runt lägret man kan träna på så hör av er till lägerledningen. Vi som hittills har hållt i det har verkligen försökt.

  Svar: Jo jag vet att ni har försökt, det var ingen kritik till er 😉 Bara mest en tanke från mig, jag badar inte direkt i pengar så vill jag verkligen ha nya utmaningar på de få läger jag kan åka på, inte bara åka för att jag vill träffa trevliga människor 😉

 7. Räddning låter spännande! Krävs det bara vissa raser som får träna sånt (om inte privat hemma liksom)? Kan du berätta lite mer vad en räddning med hund innebär? 🙂

Kommentarer är stängda.