Härdsmälta

Det är inte bara Japan som upplever en smältning av celler, även Timmies hjärnceller genomgår just nu en ojämn smälta där inne i skallen. Fot i stegförflyttningar går skit bra, vanligt fot dvs rakt fram går inte alls. Med en 8½ månaders gammal unghundshjärna så är det väl ganska så väntat men ack så frustrerande! Minskar lite på träningen och tränar på annat för att inte köra nån avinlärning på saker som just nu smält bort i hjärnan…

Neo har varit hostfri sedan i fredags 😀 och Liam har inte hostat sen i lördags. Liam är lite piggare i kroppen och fick igår följa med ut en kort sväng i skogen. Det var en väldigt lycklig Mr Skägg som rullade sig i snön och kastade pinnar till sig själv. Liam har även ökat på utbytesstudenternas hundrädsla, vilket faktiskt var helt självförvållat ifrån studentens sida. Om min ytterdörr står öppen, för att jag precis är på väg ut med Liam, så kanske man inte ska gå fram – ställa sig i öppningen och stirra på Liam för att sedan vända 180 grader och rusa där ifrån. Vad tror ni händer? Jo Liam springer efter naturligtvis! Resultatet: En student på ena sidan av glasdörren in till svalen och en Liam på andra sidan. Med tanke på hur utbytesstudenterna har betett sig emot mig och emot hundarna så får de fanimej skylla sig själva, jävla puckon.

Igår fick Neo och Timmie följa med till Hammarö där vi kollade på en hockey-cup, pappas lag var här och spelade nämligen. Innan det blev lunchpizza med pappa så hann båda grabbarna få ett kort lydnadspass på torget i Hammarö, Neo var överlycklig av att få göra något igen! På vägen hem stannade jag till i hamnen där jag la två korta spår på asfalt samt flis-underlag. Neo har spårat 3-4 gånger i hela sitt liv så de första metrarna var lite snurriga men sen gick det som på räls! Timmie, som annars går under namnet flismaskien, tycket att spåret var jättejobbigt – så mycket flis så lite tid! Att enbart spåra och inte käka flis gjorde att unghundshjärnan gick på högvarv och förutom en liten ringning i vinkeln så gick det för jäkla bra. Varsitt kort lydnadspass fick de innan vi for hemåt igen!
Förra helgen la jag ju upp en träningsplan för Timmie, den hann ju bara påbörjas eftersom den rutinerade hunden som ska visa hur det går till ligger i lunginflammation. Därför är tanken idag att jag och Timmie ska ut å springa en kort sväng för att träna upp motivationen och konditionen lite! Annars – jobb och skola resten utav veckan!

2 reaktioner på ”Härdsmälta”

  1. du får skriva hur eran träningsplan ser ut!
    jag sitter själv med en ungriesen och det vore kul att se hur du tänker =)

  2. Haha känner lite samma sak fast Qilaq är 1år och typ 4månader, igår KUNDE han tydligen INTE vara tyst inne i klubbstugan, ständigt yl/pipande för att han var såå övertaggad att träna… HMH var tog passivitetsträningen vägen?!

Kommentarer är stängda.