Höga berg och djupa dalar

Vilken vecka det här varit då! :/

Sannas familjehund Frasse avlivas vid en koll hos veterinären pga ingen njurfunktion, Maja förlorar kampen mot Cancern och Jessicas Jackie har också vandrat vidare.. Suck ja, livet är alldeles för kort så ta vara på det!

 

 

Min och grabbarnas vecka har sett ut ungefär som vanligt, fullt ös medvetslös! Det har varit fyspass i princip varje dag, dock med fokus på olika saker, ibland styrka i form av drag eller dw, ibland uthållighet med hjälp av cykel eller intervall i sandgropen och ibland allsidig träning i form av timmar av lösspring i skogen 🙂 Var uppe i Torsby för att träna wp, Liam drog över kvalgränsen till SM utan några som helst problem, nu ska det ”bara” fungera på tävling också…

Var ute i tre timmar tillsammans med Karin i torsdags och tränade lydnad samt apportering/jakt, vi hjälpte varandra med diverse saker och jag gick därifrån med två trötta grabbar som jag var helt nöjd med! Mest bestod det egentligen utav störningsträning och kontaktövningar, att gå fot förbi en skål med mat tycker Neo är svårt medan Liam har svårare för snygga vovvarn, Neo skiter däremot i andra hundar medan Liam struntar totalt i mat, leksaker och koner.

 

En hel del skotträning har det blivit både på skytteklubbar och i Årjäng, där vi spenderat helgen för att figga på dagens söktävling, och Liam har inte ägnat det någon större uppmärksamhet. Han gör som han gjorde innan öroninflammationen, dvs stannar upp en kort stund vid första skottet för att kontrollera, sen fortsätter han med det han pysslade med och bryr sig inte om de resterande skotten. Det känns bra men än vågar jag inte hoppas att han är helt ”botad”, vet ju inte hur han reagerar i belastning eller med en supernervös matte.. med mer mängdträning så blir det nog bra!

 

 

Efter MH:t på lördagen och avklarat figurantuppdrag idag , där vi tränade mera skott, blev det lite IPO/IPO-R lydnadsträning (!) för båda grabbarna. En vovve låg plats medan den andra körde, nemas problemas, inte ens för Långörat som lärde sig ”ligg” för nån vecka sedan 🙂  Båda var riktigt duktiga och Liam kunde koncentrera sig trots att det satt en supersnygg flatthane (tror helt klart att Liam bytt spelhalva efter att han förra veckan blivit kär i en vuxen pitbullhane) på andra sidan plan samt att Liams überroliga uppfödaren fanns i närheten, bara lukten utav dem gör Liam helt virrig! Han kan fokusera och koncentrera sig mycket bättre än tidigare, kanske har den senaste tidens störningsträning börjat ge utdelning? Funderar dock på om jag inte ska lägga ner tanken att lära om hans ingång till IPO-ingång för just nu har jag varken eller, det är ingen rak IPOingång och ingen ”vanlig” utan något mitt i mellan, så himla mycket neddrag kan man väl inte få för att hunden går direkt i fotposition om man tävlar IPO/IPO-R? Alternativet är väl att försöka hitta ett annat namn på det.. får fundera vidare.

 

Neos ”hit” ser iallefall riktigt, riktigt snygga ut! 9 av 10 gånger så sitter kan klistrad med haka och hals mot mina ben, förra veckan lärde han sig fot och nu kan han gå från front-position till fotposition utan hjälp 🙂 Neo visade även återigen att han är utmärkt brukshund då han sprang omkring med tungapporten på 4 kg utan problem, jublet var ett faktum när den 10 kg stora spanieln sprang in till domaren, funktionärer och tävlande i klubbstugan med den apporten i munnen!

 

 

 

Sen har vi ett par grattis också att dela ut då många Skägg har varit duktiga i helgen 🙂

 

 

Jenny’s Bisse plockade sista certet och kan därmed numera kalla sig Svensk Brukschampion!

Jazzi som trots att matte Wenche inte tränat någon lydnad med honom på, jag vet inte hur många veckor/månader, letade reda på ett cert i sökskogen 🙂

Ulla med Liams släkting Thorax som idag, tillsammans med två andra riesens som jag missade namnet på, klarade Mental testet!

 

 

Gött att ni visar vart det skäggiga skåpet ska stå!! Grattis!

3 reaktioner på ”Höga berg och djupa dalar”

  1. Sjutton asså… Neo får komma hit och stödja Kata i tungapportering tror jag minsann… hon är bara uppe i 1 kilo än så länge!

  2. ja usch… livet har sin gång…
    Men kul iallafall att läsa om Neo! 😉 Känns lite som mitt gråa skägg som ÄNTLIGEN har samlat alla hjärnceller på samma ställe..

Kommentarer är stängda.