Host, host!

I lördagskväll började Liam hosta, 10 minuter senare började även Neo hosta och sen dess har de varit igång – Kennelhosta!Grabbarna har inte träffat eller lekt med några andra hundar än de vi sett på lydnadskursen och agilitytävlingen. Eftersom ingen från lydnadskursen blivit sjuka eller sagt något så gissar jag på smittan kommer ifrån agilitytävlingen, speciellt eftersom andra hundar som också varit där nu är sjuka 🙁


Liam är lite dålig idag faktiskt, han har lite feber och är allmänt hängig. Han har fått lite bisolvon som ska vara lite slemlösande så att slemmet lättare ska kunna hostas upp. Å stackarn vill inte äta heller, vilket inte är någon idé för just nu eftersom han tar i så hårt att han hostar upp även maten. Blir det minsta sämre så får vi åka in till veterinären. Alla mina grabbar är vaccinerade men denna månaden skulle Liam och Neo få sin årliga kennelhosta-vaccination så kanske är det därför iallefall Liam blivit så dålig?

Bättre är det med Neo däremot! Han kanske är lite ”lugnare” än vad han är normalt, vilket visserligen är rätt gött, men tro inte att han bemödar sig att resa på sig när han får en hostaattack! Nej då, ligger han på rygg när hostan kommer så ligger han kvar på rygg och hostar så att han nästan kräks medan alla benen flyger upp i luften i samband med hostan, varför flytta på sig när man kan ligga i sängen?

Timmie visar ännu inga tecken på sjukdommen *peppar, peppar* och vi har gått på egna äventyr både idag och igår. Idag har vi hängt en del runt universitetet under rusningstid för att träna kontakt och passivitet. Vi har fått massor av bra hundmöten (läs: den andra hunden har gjort utfall, morrat, huggt och skällt efter oss) där Timmie ignorerat den andra hunden och gått bredvid mig. Idag kom det däremot fram en hund i flexi till oss, detta trots att jag högt och tydligt ropat att: ”MIN HUND HAR KENNELHOSTA, HÅVA IN DIN HUND!”. Det enda jag då fick till svar var ”oj då!” och sen var hunden längst ut i kopplet framme hos oss. Timmie tittade visserligen på mig och struntade i den andra hunden som dock hann nosa på honom. Stackars golden-valp som har en sån jäkla känslokall och oansvarig matte som inte bryr sig om sin hund!

2 reaktioner på ”Host, host!”

  1. Kanske för att det är himla ofta att gå var tionde månad? Den veterinär jag känner vaccinerar sina hundar så ofta faktiskt… Själv vaccinerar jag bara vartannat år och har ändå sluppit kennelhosta, trots 9 års runtfarande på agilitytävlingar…

Kommentarer är stängda.