Hundar i lägenhet = kaos?

Älskar uttrycket i människors ansikten när jag berättar att det går alldeles utmärkt att ha 3, 4 och ibland även 5 hundar i en lägenhet på 36,5 kvm. Ögonen är på väg ut ur skallen och hakan har ramlat ned ett par cm 😀  Många verkar tro att det är en omöjlighet att ha någon ordning då men jag kan säga att det går alldeles utmärkt. Vad jag däremot funderar på är hur fasiken det är hemma hos dessa människor, som ofta bor i hus och då gärna på landet med 1 eller kanske 2 hundar, får hundarna leka rövare där bara för att de råkar ha 100 kvm större än mina?

Grabbarna efter morgonpromenaden.

 

En lördagkväll. Fem hundar hemma varav tre ligger i sängen, en i soffan och en på golvet! Inget lekande, inget skällande utan bara tyst och lugnt.

9 reaktioner på ”Hundar i lägenhet = kaos?”

 1. En massa hundar i lägenhet har jag aldrig haft problem med. Men stoppa in två livliga katter i en liten lägenhet med ett gäng hundar (och två stillsamma sköldpadder) – då känner man sig plötsligt trångbodd!
  En fördel med större utrymme är att blöta hundar stannar i hallen tills de är i stort sett torra. Och grinden till sovrummet kan vara stängd hela dagen för att undvika värsta pälsinvasionen (katterna bidrar med mest päls) och det finns ändå utrymme över som torra hundar kan vistas på!

 2. Skåne visar sig just nu från sin absolut sämsta sida… Jag har snö här, en knapp decimeter. Vet att det är snö ner till Höör ungefär. Blötsnö. Klafs, klafs… Helt värdelöst.

 3. Hej va kul att höra från dig 😉 Ja nordsvenskar ska dat vara, ångrar mig inte att jag köpt en igen 🙂 Hoppas hon kan bli lite som Fridolf 😀
  Hoppas allt e bra med dig och vovvarna 😉 Hade varit kul att ses snart igen 😉 Kram!

 4. Så jäkla sant! Brukar själv ha fyra hundar i min lägenhet när mina två andra är hemma, och det går så bra så – dom vet exakt sina platser och vad som gäller inomhus! 🙂

 5. haha! Jag har två stora hundar på 50 m2 i Stockholms innerstad. Då är det många som höjer på ögonbrynen. Men vadå, dom ska ju ändå inte rastas inomhus 🙂

  svar: aaah okej, får väl ta å tjuvlåna farsas mountainbike med andra ord.
  Men hur kommer man igång egentligen? Borde jag prova först med en hund i taget? Vad tror du?

  Kommer börja träna till våren i så fall. Har redan börjat prata med några kompisar om att vi ska börja träna (iaf prova på sporten) tillsammans. Roligare att träna i grupp. Så jag inte ensam ligger och sprattlar i något dikeshörs och skämms när en joggare hittar mig 😉

 6. Dagens väderleksrapport från Skåne: ingen barmark så långt ögat kan nå! Däremot massor med snö, inte alls så blöt idag. I eftermiddag åker skidorna fram!

 7. Jag har haft tre stora hundar på 40kvm utan problem. Hade jag haft 100 kvm till hade dom ändå legat där jag är. 🙂

 8. sv: oh tack för tipsen! =) Låter smart det där med att lägga en belöning längre fram. ”gå på” kan båda, framförallt Urax. (han går alltid framför fötterna på mig så måste rätt så ofta säga dom orden för att han ska röra sig framåt 😉

  Blir så himla taggad att komma igång! känns lite trist att jag ska dra iväg just nu. Men om jag glömmer bort saker å ting så kmr jag återkomma till dig i vår med massa frågor haha! :p
  sen kanske vi ses på en tävling någon gång, om jag har modet till det dvs 😛

Kommentarer är stängda.