Hundförbud

De första hundförbuden gällde bara amstaff och hundar som liknade dessa, nu står även bruksraser som Dobermann och Rottweiler med på bostadsbolagens listor. Tragiskt! Snart gäller det väl alla korthåriga hundraser då en hund tydligen är farlig om musklerna syns tydligt, bäst att låta grabbarna vara långhåriga kanske?

 

”Listan över förbjudna hundar utgår från raser av molosser-typ. Väsbyhem har genom att visa bilder på respektive ras mätt hur farlig hunden ser ut att vara.

– Vi gjorde en egen bedömning av vilka som kan upplevas som obehagliga, rent känslomässigt. Vilka som känns obehagliga att titta på. Om de har mycket muskler och ser starka ut.” Källa

 

5 reaktioner på ”Hundförbud”

  1. Tragiskt! Meningen ”Obehagligt att titta på…” Det finns mycket annat som är obehagliga att titta på än på hundar! Det var säkert okunniga icke-hundmänniskor som skrivit dessa regler…

  2. Men rabiata Lhasa apsos eller stressmonster till bichon frisé är okej eller? (No afense alla ni som har skötsamma individer av dessa raser) Gud jag blir trött på denna jävla värld.

  3. I så fall vill jag bo i ett hus med bara 80+are (de kan nog inte skada mig lika mycket som en 25åring!) och så vill jag inte att det ska finnas gym i närheten av mig. Då kan ju folk faktiskt bli starkare och slå mig hårdare om de känner för de.
    Nä, bäst vore det ju om alla människor vägde 150kg i fett och inte kan ta sig upp ifrån sängen. Då skulle vi alla leva tryggt!

Kommentarer är stängda.