Hurrtig dag

Har varit grymt effektiv idag, gick till och med uppe före alarmet satte igång 😀

 

Började med lite dw träning för Liam vars trampdyna läkt fint, såret var som sagt inte särskillt djupt men brett. Sand/lerväg i kombination med mycket avsmältningsvatten ger gegga vilket gör att det blir tungt då kedjorna gräver ner sig men Skägget jobbade på bra som vanligt. Lite start och stoppträning i uppförsbacke hann vi med innan det var dags att åka hem.

 

 

 

Väl hemma satte jag mig med ”att-göra-listan” där jag anmält och betalat till diverse prov, bokat vandrarhem, kollat sista betalningsdag för andra prov, mejlat till Engelska kennel klubben (det är inte bara att regga över en hund från en kennelklubb som inte är ansluten till FCI som SKK, det ska gärna krångla lite först),  städat, läst ett par kapitel i ”När jag hör din röst” samt nästan skrivit klart utkastet på uppgiften som ska lämnas in nästa vecka innan jag for iväg för att jobba 5 timmar. Duktiga mig 🙂

 

 

Igår var det sökträning på ett sågverk eller nåt i Skåre, grymt lyxigt att ha träning så nära! Delade oss i två grupper vilket gjorde oss så effektiva att det blev två pass per hund, eller ett pass för Neo och ett för Liam. Liam fick ett större ytsök med tre figgar varav en satt innanför en dörr högt uppför en gallertrappa, nemasproblemas för Skägget. Neo fick ett mindre sök med massor av figgar och jag fick möjlighet att träna mycket dirigering när jag skickade honom i ett zick-zack mönster mellan paketen på upplaget. Min tanke är lite att spanielmönstret ska användas både i jakt och räddningssammanhang, förutom när jag skickar honom mot en specifik punkt, då det täcker mark väldigt bra.

 

 

Fick idag erbjudande om sommarjobb hos det bolaget som jag hyr min lägenhet utav, mer trädgårdsjobb även den här sommaren. De vill att man i princip jobbar hela sommaren vilket betyder att jag troligen kommer att missa både riesenlägret och Sandölägret men jag har inte råd att tacka nej. Funderar dock på att åka till riesenlägret över helgen om jag nu får sova i någons husvagn eller förtält, finns nog iallefall ett par som känner sig träffade nu..  Iallefall ska det bli väldigt lyxigt att bara ha 50 m till kontoret och därmed slippa ta bilen som jag var tvungen att göra förra sommaren, först tvärs över hela stan till jobbet, stressa till max under lunch för att rasta hundar för att sedan åka tillbaks till jobbet. Nu kan jag istället ta en riktig promenad med grabbarna varje lunch – lyx!!!

Dessutom blir jag ju fett rikt till hösten, i studentmått då, om jag jobbar 10 veckor istället för 4!  Mohahhaaaa! Kan köpa massa roliga (hund)prylar då 😀

 

 

Dags att sova, draghundsträning väntar imon morron!

2 reaktioner på ”Hurrtig dag”

  1. Va gött med sommarjobb 😉
    Jag och Ina får ta och komma och hälsa på er nån helg 😉 när ni e lediga och jag e ledig 🙂

Kommentarer är stängda.