Hurtigdraget!

Eftersom SM i Umeå fick ställas in så valde förbundet att ge tävlingen i Sundsvall SM-status. Det innebar även att tävlingarna i Hällefors och Grängesberg samma helg ställdes in. Men nu har Hällefors bk bestämt att ha en tävling ändå fast den 9/2 istället!

Det är alltså samma helg som SOC går. Idag är sista anmälan till SOC och av drygt 130 startande så är det 3 B-hundar… Tre. Det är jag, vår mallevän Radar med husse samt ett Riesenekipage till. Har hört tusen ursäkter till varför man inte åker på SOC och ja, det finns ju många olika anledningar till varför man väljer eller väljer bort nån tävling. Det jag nu hoppas är att ingen utav dessa sedan gnäller på att vi med B-hundar (och Dobermann) aldrig kan tävla på lika vilkor utomlands. För varför ska utländska föreningar och arrangörer ha grupp-indelning som vi har när folk uppenbarligen inte vill tävla utomlands? det är inget jag kommer att lägga mer energi på att försöka promota iallefall. Och ja, det var likadant i Finland 2013 och när SOC gick i Sverige 2012 så var jag enda B-spann även om det fanns ett par enstaka B-hundar i nordisk stil.

Ja, det blir väl till att försöka övertyga husse om att skaffa blandraser så att man har någon att tävla mot på vintern 🙂

Iallefall så ska det bli kul att tävla även om varken jag eller Timmie är i nån formtopp. Timmie är bra i magen igen och äter som vanligt medan jag är förkyld och har lite jobbigt med lungorna. Preppar just nu med att ta min inhalator (som inte är dopningklassad så nu vet ni det) med jämna mellanrum. Inte för att jag vet om det hjälper men det känns bra att göra det 😉 imon är det tävling i Mora där jag och Timmie tävlar i linklassen tillsammans med vår vän Tova-Liza och hennes B. Nästa vecka bär det av mot SOC på fredagen för att tävla i linklassen och på söndag åker vi till Hällefors för att harva runt där ett par varv 🙂 hoppas vi syns!!

20140131-163657.jpg
SOC 2013, Oulu, Finland

2 reaktioner på ”Hurtigdraget!”

  1. Nej förtusan, nu tror jag det slår över! 😉 tränar ju skidor 4 dagar, för att utmana er framöver! 😀 hade inte min hund gått med tratt och det enda tillåtna är koppelprommenader,hade jag varit med trots otränad hund och totalt ostabil matte! I mål kommer man ju alltid, nån gång på nått sätt! 😀

Kommentarer är stängda.