Ibland är livet bra gött

Det blev inte så mycket shopping på MyDog, helt ärligt så fanns det inte så mycket intressant och det som jag skulle köpt (tygburar) var det så sjukt lång kö till för att få betala så jag struntade i det. Orkade inte helt enkelt. Men jag och lillebror hade trevligt på mässan, han köpte godis (vilket är standard när han är med på hundsaker) och vi träffade massa trevligt riesenfolk 🙂 Tittade förbi riesenmontern på rastorget och fick se Riesenfilmen där ett par av mina dragfilmer finns med, så himla roligt att vår rasklubb inte bara framhäver rasen som en bra bruks/IPOhund utan även som en bra draghund!

Resan hem gick väldigt bra och väldigt snabbt, det beror dock enbart på att jag hade telefontid hela vägen hem och att prata med trevligt riesenfolk ang hundavel gör att tiden går fort 🙂

 

Igår var tanken att hundarna skulle få dra kätting men inget gick som jag ville den morgonen så det blev istället 35 minuter var på bandet för Ebbe och Timmie. Upplägget såg ut enligt följande:
5 minuter skritt
5 minuter långsam trav
10 minuter intervall långsam trav/snabb trav, 1 minuters intervaller
10 minuter snabb trav i backe
5 minuter skritt

 

Idag gick saker och ting lite bättre på morgonen så efter vår sedvanliga skogspromenad på 45 minuter så fick Liam gå in till husse och hålla honom sällskap. Spanielsarna fick på sig reflexvästar och resterande skägg fick på sig wp-selar med kätting efter (Tim – 20  kg, Ebbe 18 kg) sedan bar det iväg med ATV’n! Det blev backträning blandat med snabba raksträckor, 45 minuter var vi ute innan skäggen selades av och vi fortsatte 30 minuter till utan belastning. Körde en sväng i skogen och sedan ut på ett stort gärde/ko-hage som vi fått tillstånd att köra på. Där kunde hundarna sträcka ut ordentligt i det något snällare underlaget och de fick spurta på precis som de ville. Ja, det är fruktansvärt roligt att gasa på ute på gärdet medan hundarna springer som tokar kring en och lever livet, man kan ju inte annat än att njuta då.

10923611_10152707514909139_779978047863184056_n

 

Så efter 1 h 15 minuters träning är hundarna hyfsat nöjda med livet 🙂