Inget mer övertidsarbete

Gjorde ett sista försök med Liam och bruks idag och ja, det är bara att konstatera! Han är otursförföljd den hunden. Jag menar, seriöst, vad är oddsen för att man tex ska få dubbelsidig öroninflammation och spräckta trummhinnor när man ska göra slutprov i Räddning, trots att han aldrig innan eller efter haft problem med öronen? Eller att man på första tävlingsplatsliggningen blir biten av en malle? Eller att ett års platsliggningsträning blir förstört på andra tävlingen tack vare att andra lägger hundar som bråkar? Eller som idag, och förra tävlingen, att domarna behöver en välbehövlig synundersökning?
Idag har min hund nämligen lyckats med att hoppa så fort över hindret så att domaren inte såg att han hoppade utan ansåg att han gick tillbaka till mig, säg aldrig att en riesen är seg 😉 Jajemen, 5:a av ena domaren (och det skulle vi ha för det var startskall och DK) och 0:a från andra pga startskall, dk och går tillbaka. Bra att se det från andra sidan plan. När jag läste protokollet och såg det så var jag tvungen att fråga både tävlingsledare och publik om jag bara hade inbillat mig, hoppade min hund verkligen inte tillbaka över hindret? Jo då, alla andra såg att han hoppade över hindet.

Ungefär som sistgång vi tävlade fast då var det framförgåendet som de inte var överens om, enligt domare ett så hade han för högt tempo och drog (vilket han gjorde så de neddragen tar jag!) medan andra domaren tyckte att han gick för långsamt och mer tempo önskas! Ehh.. okej? För er som inte sett Liams framförgående så ser det ut som en start a la draghundstävling dvs att jag rycks med ett par meter när han går före 🙂
Iallefall, den nollan gjorde att vi missade uppflyttningen eftersom vi hade 219,5 poäng (uppflytt kräver 224 p). Hade bara 6,5 på spåret vilket inte var så konstigt då spår inte är Mr Skäggs starka sida milt sagt, så en pinne bort samt neddrag för tugg på spårpinnarna. Hmm, aldrig hört talas om det förr men okej. Lite surt dock eftersom jag specifikt frågade domarna om det var okej att belöna med pinnarna, fick då till svar ”ja men måttligt”. Hur tror ni att en spårpinne ser ut efter att ett stycke riesen kampat med den, även ”måttligt”? Rätt så tuggad om jag säger så 😉 Då domarna åkte direkt efter prisutdelningen så fick jag ingen personlig förklaring till 0:an på hoppet utan bara en i tredje hand där man trodde att domaren ansåg att Liam satt med bogen förbi hindret. Liam körde nämligen inget långt hopp utan ett högt vilket resulterade i att han hamnade snett bredvid hindret och dessutom precis framför hindret. Fick inte lämnat nån protest utan bara höra att domaren är enväldig.


Vi fick massor av neddrag som vi helt klart förtjänade, den kritiken och de poängen kan jag helt klart ta utan problem. Vad jag däremot inte kan ta är att få neddrag som vi inte förtjänar eftersom vi inte gjort något fel, eller i detta fallet Liam gjort något fel!


Jag har lessnat på att det skiter sig pga orsaker som jag inte kan kontrollera. Jag kan träna plats till förbannelse men vad gör det när det läggs hundar som muckar och varför jobba på att få bort skallet om jag ändå får nerdrag för saker som är fysiskt omöjliga.  Så nä, jag ger upp,  han blir draghund på heltid! Eller ja, han har ju jobbat heltid som draghund det senaste året men då haft bruks/tjänst som extra knäck men som sagt, ingen mer övertid för Mr Skägg.


För att inte vara helt negativ så fick vi massor av beröm för att han har sån jävla bra attityd, både från tävlingsledare, deltagare och publik. Han är en fröjd att se på med sin viftande svans och dessyrhäst-gångstil! Dessutom har andra Skägg varit duktiga denna helg! Liams syrra Pippi blev uppflyttad (till högre klass tror jag?) och även våra vänner i Dalarna, Lina och Karin som idag fixade uppflytt med sina skägg – grattis 🙂

3 reaktioner på ”Inget mer övertidsarbete”

  1. Fan så trist! Som du säger, avdrag kan man ta! Men när domarna hittar på egna saker att dra för, ja då ser iallafall jag rött. Hur kan man säga att en hund går förbi hindret när Alla övriga såg att den hoppade? Tittade han bort och bara chansade på att Liam antagligen gick runt?! *Muttrar*

    Du får kicka ass, som du redan gör, som draghund Liam och lämna över övertiden till långörat och det andra skägget din mami har hemma!

  2. Grattis till alla bedrifter på senaste, vattenprov, apellspår, uthållighetsprov osv.. Du ligger då verkligen i! Cockern är verkligen fantastisk som allroundhund!

  3. Var sjutton tävlar du någonstans igentligen?!!

    De får begära synundersökning på dommarna innan du anmäler dig nästa gång.

Kommentarer är stängda.