IPO-doggos

Gissa chocken när jag i morse vaknade, drog upp persiennen och såg att marken var täckt av snö!! Surade en stund då jag planerat att lägga spår på morgonen, kom minuten senare på att jag helt enkelt struntar i snön och lägger spår ändå. Efter att först ha låtit grabbarna röja i skogen en stund så kom vi fram till dagens träningsplats där snön nu smällt bort – super!

 

 

Blev varsitt IPO spår till grabbarna, ca 40 meter till Neo och 70 meter till Liam. Neo fattade nada, att dra i kopplet och dessutom spåra är annars förbjudet så stackarn visste inte ut eller in men de sista 10 metrarna såg fina ut! Mängdträning gäller alltså. Inför Liams spår hade jag stålsatt mig och mjukat upp musklerna inför eventuella flygturer och fall efter en skenande riesen. Men ack vad fel jag hade!! Efter ett tydligt: ”spår och SAKTA”, så spårar hunden som en gud! OMG! Nosen direkt i spårkärnan och plockar godis efter godis medan han går i spåret. Ja visst, ni läser rätt,  han varken kröp eller stod på bakbenen vilket han tidigare gjort utan han gick, jag gick efter och linan var slak! 😀

Fan, det är ju så man blir religiös!!!

 

 

 

Blev lite lydnad efter spåret och jag är väldigt nöjd med grabbarna som var duktiga på sina respektive nivåer. Att lära in nya saker med Neo är superkul samtidigt som det är spännande att utmana Liam lite!

 

 

Filmade allt för att jag skulle kunna utvärdera mig själv och några klipp kommer här:

 

 

 

4 reaktioner på ”IPO-doggos”

  1. Neo ser verkligen ut att vara i sitt esse!! Btw- ger du dina hundar robur? Jag har fått ett rabattkort på 75 spänn…

  2. Nu får IPO-schäfrarna se upp (eller ner egentligen) för allt-i -allo- cockern! Bäva månde de!!

Kommentarer är stängda.