Ja just de ja..

Har spenderat ett par timmar på klubben idag! Värmde upp Timpan med lite lydnad med fokus på attityden i fotgående samt kedja ihop ett par moment. Sen vart det fys! Först 4 km canix med Timmie där han jobbade i fint och bra tempo. Sen nedvarvning/uppvärmning med Liam och Neo för att springa 5,5 km caniX med Neo i sele och Liam lös. Solen tittade fram och då vart det genast varmt!

Tillbaka till klubbstugan fortsatte lydnadsträningen för Timmie med störningsträning i form av andra ekipage och en mini-människa som fick agera kon 🙂 Härligt med hundvana barn och barnvänliga hundar! Vi hann med en platsliggning och kommendering också. Neo fick träna lite bevakningar samt transporter med ”grythandsken” som hans egna lilla bitärm kallas så fint. Det börjar änna arta sig med både skallet, bevakningarna och transporterna! Nu ska ”bara” lydnaden och spåret på plats också… mutter mutter…

 

Kvällen avslutades med lite omkörningsträning där två ekipage snällt ställde upp och gick på promenad så att jag och Timmie sedan kunde springa om dem. Jag har tidigare i veckan funderat på om jag inte ska Canicrossa med Timmie på tävlingarna till hösten ändå, han har ju haft ett jättefint tempo de senaste gångerna! Det kan ha berott på att vi tränat själva för nu när Timmie såg att det fanns flera hundar i spåret så var det fullt ös medvetslös! Han grävde ner sig i gruset vid varje tasstag och mina ben blev fint blästrade då jag hade på mig knickers.. Ja just de ja, det var så här det var att canicrossa med Timmie.. Suck. Det är något av ett självmordsuppdrag för skulle man trampa snett så kraschar man och då kraschar man hårt!! Det gäller verkligen att se till att försöka hinna med att lyfta på benen och fyyyyy fan vad jobbigt det är att springa i den farten och i den stilen. Jag blir helt slut efter bara nån kilometer med räcer-Timmie framför mig!

Men! Jäklar vad omkörningarna gick fint! 😀 Vi sprang om dem ganska så ett par hundra meter efter starten och sedan försvann vi in i skogen och sprang drygt en kilometer innan vi kom tillbaka till klubben. Jag ville inte springa om och sedan stanna för då tror jag att han hade kopplat omkörningar med att stanna ännu mer utan vi körde om och sedan vidare för att glömma av de andra hundarna och bara springa. Nu ska detta bara nötas, nötas och åter nötas in!

 

Från en sorts barmark till en annan, så här kan man också göra!

Fast jag undrar jag, är det inte lite orättvist att starta på samma ställe? Banan är ju olika lång beroende på om man springer yttervarv eller inte innervarv. Kanske starterna bör vara som på typ friidrott där den som har innervarvet får starta längre bak så att sträckorna blir lika långa.

 

Tack för en trevlig kväll alla ni som var på Malung-Sälens bk 🙂

En reaktion på ”Ja just de ja..”

  1. Skitcoolt att se er starta idag och jäklar vad det gick, självmordsbenägen måste man vara ;-). Tack för ikväll !
    /Malin

Kommentarer är stängda.