Jag är inte dum utan har bara lite otur när jag tänker…

I dag på morgonen tänkte jag att vi skulle ta en cykeltur, grabbarna å jag. Sagt och gjort, Neo fick på sig selen och fick dra cykeln medan Skäggen fick springa lösa framför. Då det var mycket folk på vår skogsslinga så bestämde jag mig för att ta grusvägen hem igen och därmed ha Liam och Timmie kopplade bredvid mig medan Neo fortfarande fick dra cykeln, ja jag är lat. Att låta Liam springa bredvid cykeln medan någon annan drar är inga problem, ett par väl valda ord och han går som en liten ängel bredvid. Timmie däremot, suck…

Talking to me?

Timmie har jättesvårt att ligga i trav, han vill gärna springa i galopp hela hela tiden! Det är naturligtvis skitkul eftersom draghundsporten avgörs på tid och inte i trav men samtidigt vill jag att han ska kunna sänka tempot om det skulle behövas. Timmie är ju sjukt snabb och det är inte ovanligt att Liam hänger i nacklinan när jag kör de två tillsammans, sen har han ju absolut inte samma uthållighet som Liam men den kommer. När man tror att ”nä, nu går han inte fortare” så kan man bara be honom att öka och så lägger han in turbon, sänker hela kropper och bara spurtar i väg! Det är helt sjukt att se för han lägger sig lixom ner och springer likt en iller längs med backen medan benen går som trumpinnar! Hans mamma Funny kör på samma stil, hon ser inte ut att vara en snabb hund med sin kroppbyggnad då hon liknar nån drever-korsning med sin stabila hydda och korta ben men fasiken va fort hon kan gå!

Timmie är uppvuxen med en enda tanke – drag är det absolut bästa som finns i hela världen! Han har sedan liten valp varit med på träningar och tävlingar där han sett hundar hetsa varandra i starten för att sedan skrika av lycka när föraren ger startkommando. Han har fått springa med lös i spannet som liten och sedan även gått med och det är alltid han som ligger på värst i selen och bara vill fram, fram, fram. Han fullkomligt älskar att springa och har inga hämningar what so ever! Dessutom har han kommit i nån ålder där kommandot ”sakta” inte existerar i hans ordlista. Lägg sedan till att mina bromsar börjar bli slitna.. Ja, hur tänkte jag när jag kopplade Timmie och trodde att han skulle trava bredvid cykeln utan att dra? Det var många mycket väl valda ord som utväxlades utan någon som helst reaktion så det slutade med att jag fick ha ena benet utsträcka så att han låg och tryckte på det istället hela vägen hem! Jäkla skithund 😀 Fast, lite kul var det allt – hihi!  😉

3 reaktioner på ”Jag är inte dum utan har bara lite otur när jag tänker…”

  1. Skrattar nästan på mig trodde Mr Skägg hade driv men lilleman verkar ju vara rent löjlig 🙂 Vissa hundar får man för sina synders skull hehe

  2. Haha skön läsning:D

    Kommer bli en sjukt kul tävlingskamrat låter det som!

  3. Kan meddela att även Hejja har denna stil. Otroligt dålig på att trava medan Gazze har/haft ett jäkligt bra driv i traven. Så nåt snyggt vänstervarv lär det inte bli på Hejsan Hoppsan… Tur att hon är bra på så mycket annat!;0)

Kommentarer är stängda.