Jakten efter hanen med H

Att hitta trevliga och arbetsvilliga riesens från relativt friska linjer och som dessutom inte är för nära släkt med mina har visat sig vara en utmaning. Jag vet att jag i våras skrev till de som visat intresse för den planerade kullen på Aco 2019 att jag skulle återkomma med vilken hane jag hade tänkt efter sommaren, då vi skulle träffa denne under sommaren. Nu har jag träffat eller pratat med flera och tyvärr har det visat sig att flertalet av dem har hel- eller halvsyskon med EP vilket gjort att de dessvärre inte är aktuella.

Avel handlar inte om att hitta den perfekta individen eller den perfekta kullen, för de finns helt enkelt inte. Man får fundera på fördelar och nackdelar, och sedan känna efter med hjärtat. Äldre hanar har sina fördelar samtidigt som de kan vara svåra att hitta, yngre hanar är en chansning som kan spela ut väl och lika så importerade hanar eller hanar från länder där man inte kontrollerar hälsan eller bryr sig om arbetsegenskaperna som gör här.

 

Så ni som väntar på svar gällande vilken hane jag tänkt att använda på Aco får dessvärre vänta ett tag till. Tanken är att para henne på vår/sommar-löpet och förhoppningsvis har vi hittat något då 😉

23juni2017-7