Jane rapporterar från foderdjungeln

En kort uppdatering ang foderdjungeln då jag vet att flera är intresserade!

Just nu får grabbarna ett foder som heter Husses av en mycket enkel anledning, jag vann en 20 kgs säck på draghundstävligen 🙂 verkar vara ett hyffsat foder men då alla tre numera skiter som elefanter, och fiser som de med, så kommer vi inte att fortsätta med det fodret. Har fått ett par säckar Eukanuba från Katt och Hundspecialisten i Karlstad som jag tänkte testa när husse-säcken är slut. Dock är jag lite tveksam då jag inte hört så gott om märket, hundar som fått exem och liknande, samt att deras protein/fett-halt är lite för låg för oss. Har även en säck med Robur performence som vi ska pröva för att även där se hur smältbarheten är, det är ju inte bara rätt protein/fett-halt som ska stämma utan de ska ju kunna smälta samt ta upp innehållet också!

I vilket fall som helst så tänkte jag ge grabbarna färskfoder i form av lax/vom två gånger i veckan för att få de olika viktiga fetterna. Somliga ger ju laxolja men jag tänkte testa färskfodervarianten istället.

Något som jag kommit till att fundera på är detta med köttbaserade torrfoder och spannmålsbaserat. Många billiga foder är spannmålsbaserade medan många dyra märken reklamförsig som köttbaserade men är det verkligen så? Efter att ha läst på flertalet innehållsförteckningar så börjar man ju att fundera. Visst, första ingrediensen och ev även andra är någon form av kött men när de nästkommande är olika spannmålssorter så kan man undra om inte de olika spannmålen tillsammans överstiger mängden kött? Därmed blir ju fodret spannmålsbaserat och minst lika ”illa” som de riktigt billiga fodren.

2 reaktioner på ”Jane rapporterar från foderdjungeln”

  1. Foder är fan klurigt!! Vet nästan intevad man ska tycka om dem förän man testat på hunden ju…

  2. Ingen verkar ju egentligen veta vad som är bra till våra hundar, vem man än frågar så får man inget vettigt svar. Våra hundar äter hälften Eukanuba och hälften Standardt, sen får dom tillskott i form av benmjöl, fiskolja och Qilaq får nu järntillskott för att se om hans hudutslag kanske försvinner. Sen får dom klass på maten lite då och nu..

Kommentarer är stängda.